64 av 78 menn ville kysse irske Kathleen

En nektet til og med å gi seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag kler irer over hele verden seg i grønt og feirer Saint Patrick's Day. Dagen er Irlands nasjonaldag, og feires med irsk musikk, mat og en real fest. St. Patrick regnes som mannen som innførte kristendommen i Irland.

Allerede i går startet feiringen.

Dagen markeres spesielt på steder hvor det er en betydelig irsk befolkning, som i blant annet New York.

Delte ut gratis kyss I forbindelse med dagen har en gruppe studenter markert Saint Patrick's Day på sin helt spesielle måte.

De fleste av oss har sett t-skjorter med påskriften «Kiss Me I'm Irish». Men i videoen over kan du se hvordan det går når slagordet tas et skritt lengre, og gratis kyss blir delt ut på ordentlig.

Samtidig kommer det tydelig fram hvilket kjønn som er mest ivrig på å kysse fremmede mennesker de kommer over.

- I løpet av tre dager snakket Preston med 111 jenter, og bare 36 kysset ham. Kathleen snakket med 78 gutter, og 64 kysset henne, forteller filmskaper Stuart Edge til Dagbladet.

Skjult kamera De filmet videoen over tre dager på Brigham Young University i Utah.

GIKK I GRØNT: Pyramidene i Giza fikk grønn belysning i forbindelse med Saint Patrick's Day. Foto: IRISH EMBASSY / AFP / NTB Scanpix
GIKK I GRØNT: Pyramidene i Giza fikk grønn belysning i forbindelse med Saint Patrick's Day. Foto: IRISH EMBASSY / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Edge satte opp skjult kamera for å få ekte reaksjoner på film, og fikk to av sine irske venner til å påta seg rollen som kyssere.

Det er usikkert hvor uttrykket «Kiss me I'm Irish» kommer fra, men ifølge kysseglade irer skal det være lykkebringende å kysse en med aner fra landet.

En teori er at uttrykket er en vits inspirert av legenden om at det bringer hell og lykke å kysse Blarney-steinen. Den befinner seg i Irland, og oppfinnsomme hoder skal ha kommet til at det nest beste måtte være å kysse en ire.

Som det kommer fram av videoen er folks reaksjoner delt. Spesielt jentene er skeptiske, mens en av gutta sørger for å sikre seg nok hell for flere år framover.

Sett av en halv million Videoen er blitt en suksess, og nærmer seg nå en halv million visninger etter at den ble lagt ut på Youtube.

Stuart Edge forteller at seertallene øker raskt.

- Jeg hadde på følelsen at videoen ville få et moderat antall klikk og bli vist i et par nyhetsinnslag, men jeg hadde ingen anelse om at den ville bli tatt så godt imot verden over, sier han til Dagbladet.

FEIRER: New York har en stor andel irer. I går ble dagen markert med en årlig parade. Disse herremennene har lagt mye arbeid i detaljene, blant annet skjegget i det irske flaggets farger. Foto: PETER FOLEY / EPA / NTB Scanpix
FEIRER: New York har en stor andel irer. I går ble dagen markert med en årlig parade. Disse herremennene har lagt mye arbeid i detaljene, blant annet skjegget i det irske flaggets farger. Foto: PETER FOLEY / EPA / NTB Scanpix Vis mer

23-åringen studerer markedsføring ved Utah Valley University, og begynte å lage Youtube-videoer i august i fjor. Siden har flere hundre tusen fulgt og abonnert på klippene han legger ut på sin egen kanal.

- Det føles godt å kunne få folk verden over til å smile, sier Edge.

LANG MARKERING: Parlamentsbygningen i Bucuresti i Romania blir lyst opp tre kvelder på rad for å markere dagens Saint Patrick's Day. FOto: MIHAI BARBU / EPA / NTB Scanpix
LANG MARKERING: Parlamentsbygningen i Bucuresti i Romania blir lyst opp tre kvelder på rad for å markere dagens Saint Patrick's Day. FOto: MIHAI BARBU / EPA / NTB Scanpix Vis mer