64 barn døde av mystisk sykdom på tre måneder

Nå tror legene i Kambodsja at de endelig har funnet ut hva det er.

VENTER: 64 av 66 barn som har fått sykdommen er nå døde. Dette bildet er fra køen utenfor barnesykehuset den 4. juli i år. Foto: REUTERS/Samrang Pring/NTBScanpix
VENTER: 64 av 66 barn som har fått sykdommen er nå døde. Dette bildet er fra køen utenfor barnesykehuset den 4. juli i år. Foto: REUTERS/Samrang Pring/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forskere i Kambodsja sier at de endelig har identifisert den mystiske sykdommen som har drept mange barn de siste tre månedene, skriver Al Jazeera.

Pasteur Institute i Phnom Penh sa i dag at prøver viser at den ukjete sykdommen som har tatt livet av 64 barn er Enterovirus 71.

Vanlig i Asia Dette viruset er fra samme stamme som hånd-, fot- og munnsyke, som er vanlig i Asia, men ikke i Kambodsja.

Barna som får sykdommen får vanligvis høy feber, utslett, luftveisproblemer, og av og til også nevrologiske problemer.

I 64 av de 66 tilfellene, ble barnas tilstand verre mye fortere enn legene forventet.

Dette var ifølge forskerne grunnen til at sykdommen var vanskelig å identifisere. Enterovirus 71 fører vanligvis ikke til dødsfall så fort.

Slo alarm Barnelege Beat Richner, som grunnla Kantha Bopha barnesykehus, var den første som slo alarm om sykdommen, som også World Health Organisation (WHO) uttrykte bekymring om.

Richner forteller at alle pasientene som har omkommet ble behanlet på private klinikker før de ble tatt med til barnesykehuset i hovedstaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer