64 barn døde av mystisk sykdom på tre måneder

Nå tror legene i Kambodsja at de endelig har funnet ut hva det er.

VENTER: 64 av 66 barn som har fått sykdommen er nå døde. Dette bildet er fra køen utenfor barnesykehuset den 4. juli i år. Foto: REUTERS/Samrang Pring/NTBScanpix
VENTER: 64 av 66 barn som har fått sykdommen er nå døde. Dette bildet er fra køen utenfor barnesykehuset den 4. juli i år. Foto: REUTERS/Samrang Pring/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forskere i Kambodsja sier at de endelig har identifisert den mystiske sykdommen som har drept mange barn de siste tre månedene, skriver Al Jazeera.

Pasteur Institute i Phnom Penh sa i dag at prøver viser at den ukjete sykdommen som har tatt livet av 64 barn er Enterovirus 71.

Vanlig i Asia Dette viruset er fra samme stamme som hånd-, fot- og munnsyke, som er vanlig i Asia, men ikke i Kambodsja.

Barna som får sykdommen får vanligvis høy feber, utslett, luftveisproblemer, og av og til også nevrologiske problemer.

I 64 av de 66 tilfellene, ble barnas tilstand verre mye fortere enn legene forventet.

Dette var ifølge forskerne grunnen til at sykdommen var vanskelig å identifisere. Enterovirus 71 fører vanligvis ikke til dødsfall så fort.

Slo alarm Barnelege Beat Richner, som grunnla Kantha Bopha barnesykehus, var den første som slo alarm om sykdommen, som også World Health Organisation (WHO) uttrykte bekymring om.

Richner forteller at alle pasientene som har omkommet ble behanlet på private klinikker før de ble tatt med til barnesykehuset i hovedstaden.

- De fikk injeksjoner eller infusjoner på de private klinikkene før de kom til oss. Noen av dem døde bare fire timer etter at de kom hit, sier Richner til Al Jazeera.

Av de 66 barna, er det kun to som fremdeles er i live, og disse to har kun mottatt behandling på Kantha Bopha barnesykehus, noe som kan tyde på at behandlingen også kan ha spilt en rolle i dødsfallene.

KØ: Her venter folk med sine barn utenfor Kantha Bopha Hospital i Phnom Penh. Den sveitsiske legen, Beat Richner, som driver sykehuset, var den første som slo alarm om de mange barnedødsfallene. Foto: REUTERS/Samrang Pring/NTBScanpix
KØ: Her venter folk med sine barn utenfor Kantha Bopha Hospital i Phnom Penh. Den sveitsiske legen, Beat Richner, som driver sykehuset, var den første som slo alarm om de mange barnedødsfallene. Foto: REUTERS/Samrang Pring/NTBScanpix Vis mer