Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

64 bekreftet døde og mer enn 40 barn savnet etter kjøpesenterbrann i Russland

64 mennesker er funnet omkommet, 11 av dem barn, etter brannen i et kjøpesenter i byen Kemerovo i Sibir søndag. Nå starter myndighetene etterforskning.

BRANN: Det brøt ut brann i et kjøpesenter i byen Kemerovo, rundt 3000 kilometer øst for Moskva, søndag. Foto: AP / NTB scanpix
BRANN: Det brøt ut brann i et kjøpesenter i byen Kemerovo, rundt 3000 kilometer øst for Moskva, søndag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

64 mennesker er funnet omkommet og mer enn 40 er skadet etter brannen i et kjøpesenter i byen Kemerovo i Sibir søndag, ifølge russiske medier. Tallene på antallet døde vokser fremdeles, og mer enn 40 barn er savnet.

Russiske myndigheter har startet etterforskning av brannen som trolig startet i en kinosal i fjerde etasje i senteret søndag formiddag. 13 personer ble funnet omkommet i kinosalen.

Brannen spredte seg videre fra kinosalen og over et mer enn 1000 kvadratmeter stort område inne på senteret. Rundt 300 brannmannskaper kjempet i seks timer før de fikk kontroll på flammene.

- Taket kollapset i to av kinosalene, opplyser den russiske granskningskomiteen.

- Senteret på flere etasjer var stappfullt av mennesker søndag ettermiddag. Ingen vet akkurat hvor mange som var i bygningen da brannen brøt ut, sier en offisiell tjenestemann for lokale myndigheter.

Mange rammet

Video fra stedet, som er delt i sosiale medier, viser enormt mye røyk som velter ut av kjøpesenteret - og folk som hopper fra vinduer i et forsøk på å unnslippe flammene.

MYE RØYK: Brannen på kjøpesenteret i byen Kemerovo i Russland førte til kraftig røykutvikling. Foto: AP / NTB scanpix
MYE RØYK: Brannen på kjøpesenteret i byen Kemerovo i Russland førte til kraftig røykutvikling. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Kjøpesenteret, som er 23 000 kvadratmeter stort, åpnet i 2013, skriver Tass.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. I tillegg til butikker og en kinosal, er det også en bowlinghall, flere restauranter og en minidyrehage for barn inne på senteret.

Lover erstatning

Guvernøren i regionen, Aman Tulejev, bekrefter til nyhetsbyrået Tass at de vil gi familiene til de omkomne over 130.000 kroner hver i erstatning.

– Jeg har tatt en beslutning om at hver familie som har mistet et medlem vil motta en million rubler i kompensasjon. Hvis der er to, Gud forby, så blir det to millioner rubler, sier han.

Viseguvernør Vladimir Tsjernov opplyser til Tass at identifiseringen av ofrene starter mandag morgen. Han sier det har vært mange brudd på brannreglene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!