6400 er drept i Jemen. Norge øker salg av sivilt og militært utstyr til flere av partene

Norge har mer enn doblet salget til Saudi-Arabia, Emiratene, Egypt og Kuwait. Alle er parter i borgerkrigen i Jemen.

BLODIG BORGERKRIG: Kvinner og barn fyller vann i kanner fra en offentlig tappestasjon like utenfor Jemens hovedstad Sanaa. Foto: Hani Mohammed / Ap / NTB Scanpix
BLODIG BORGERKRIG: Kvinner og barn fyller vann i kanner fra en offentlig tappestasjon like utenfor Jemens hovedstad Sanaa. Foto: Hani Mohammed / Ap / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I mars i fjor startet en saudi-arabisk-ledet koalisjon angrep i Jemen. Borgerkrigen er like brutal som i Syria, og er en regional krig med mange aktører. Norge selger våpen, ammunisjon, annet militært og sivilt utstyr til en rekke av aktørene: Emiratene, Saudi Arabia, Kuwait og Egypt.

I 2014 solgte Norge sivilt og militært utstyr til Emiratene, Saudi Arabia, Qatar og Kuwait for 56 403 000 kroner. Da sa leder av Folkerettsseksjonen i Røde Kors, Mads Harlem, at han ville være «meget overrasket hvis Norge har fortsatt å selge militært utstyr til Emiratene i 2015, etter at starten av offensiven i Jemen startet».

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer