6450 kr for SFO-plasser!

Monja og Tor Inge Wirum har trillinger, og må ut med 6450 kroner i måneden hvis de skal benytte seg av SFO på Ekholt skole i Rygge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RYGGE (Dagbladet): Fra januar 2004 var det slutt på at kommunene rundt om i landet fikk øremerkede midler til SFO. Etter dette har prisene steget mange steder. Som Dagbladet har skrevet om tidligere, varierer prisene fra kommune til kommune, og her er det store forskjeller. Dette rammer særlig familier med mange barn.

Ingen søskenmoderasjon

-  Siste skoledag før sommerferien fikk vi beskjed om at SFO-prisen skulle stige med 610 kr. per barn, forteller Hilde Mathisen, SFO-leder på Ekholt skole. Det medførte at 16 barn måtte si opp plassen sin.

-  I mange kommuner er det ikke søskenrabatt, det er det heller ikke her i Rygge kommune. Så for oss med trillinger blir det veldig dyrt, sier Monja Wirum.

Trillingene til ekteparet Wirum begynte på skolen denne høsten. De søkte om plass på SFO for trillingene i mars. Da var prisen 1540 kroner. Da de i sommer fikk beskjed om at prisen hadde økt med 610 kroner per barn, måtte de pent si fra seg plassen. -  Det er dyrt å ha trillinger, alle utgiftene kommer samtidig. For å tjene til livets opphold, må vi begge to ut i jobb. Jeg jobber nå nattevakt så jeg kan være hjemme når barna kommer fra skolen. Dette er ingen gunstig løsning, sier Monja Wirum, som sammen med ektemannen hadde måttet betale 6450 kroner i måneden for SFO-plass til trillingene nå.

Ingen prisstigning

Ifølge budsjettforslaget til Rygge kommune skal SFO være fullfinansiert av foreldrebetaling fra 1. januar 2005. Ordfører i Rygge kommune, Aud-Kristin Løken, sier det er for tidlig å si noe om hvordan dette blir.

-  Vil prisen gå ytterligere opp som følge av dette? -  Prisen er allerede altfor høy, så vi kommer ikke til å sette den ytterligere opp. Jeg har fått signaler om at flere barn måtte slutte på SFO fordi det ble for dyrt. Dette er trist, og vi ser nå på alternative og billigere måter å drive SFO på, sier Løken.

TRE PÅ RAD:/b> Trillingene Tiril, Vilde og Maja Wirum vil gjerne gå i SFO, men etter at prisen økte med 610 kroner per hode, valgte foreldrene å si opp SFO-plassene.
FOR DYRT: Monja og Tor Inge Wirum synes 6450 kroner for SFO-plass for trillingene sine er for mye. Foto: