65-åring dømt til fem år og fem måneder for overgrep mot tiåringer

Retten fant det ikke formildende at moren til et av ofrene omtalte mannen på Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 65 år gammel mann er i Sarpsborg tingrett dømt til fem år og fem måneders fengsel for seksuelle overgrep mot tre jenter.

65-åringen fra Sarpsborg er dømt for å ha begått overgrep i perioden fra sommeren 2009 og fram til han ble anmeldt i april 2011.

I dommen slås det fast at han har hatt seksuell omgang med to jenter som på den tiden var ti år gamle. I tillegg er han dømt for å ha befølt en jente som var elleve år da overgrepene startet, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

Ifølge dommen skal de tre jentene i tillegg til selv å ha blitt utsatt for grove overgrep, også ha vært vitne til at 65-åringen begikk overgrep mot venninnene deres.

Mannen nektet straffskyld da saken var oppe for retten i februar. «Han ga uttrykk for at det var jentene som tok initiativet, og at de var veldig innbydende», heter det i dommen.

Sarpsborg tingrett fant få formildende omstendigheter da straffen skulle fastsettes. Retten så ingen grunn til å redusere straffen selv om 65-åringen opplever det som en tilleggsbelastning at han er pekt ut som en overgriper i nabolaget, etter at moren til den ene jenta omtalte mannen på sine Facebook-sider.

I tillegg til fengselsstraffen er 65-åringen dømt til å betale henholdsvis 150 000 og 120 000 kroner i oppreisningserstatning til de to yngste jentene og 30.000 kroner til den eldste jenta.

(NTB)