- 65-åringen blir ikke tiltalt i Sigrid-saken

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant i august i fjor.

DE SIKTEDE: En 65-åring og en 38-åring er siktet i forbindelse med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.
DE SIKTEDE: En 65-åring og en 38-åring er siktet i forbindelse med drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsadvokat Nina Prebe har varslet en pressekonferanse klokka 12 i dag, og etter det NRK erfarer vil hun opplyse om at 65-åringen ikke vil bli tiltalt for drapet på 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Knyttet til verksted En 38 år gammel er en Ålesund-mann sitter varetektsfengslet i saken. En 65-åring er løslatt fra varetekt, men er også siktet for drapet.

Begge sier at de ikke har hatt noe med drapet å gjøre.

- Jeg visste ikke at det lå noe lik ved verkstedet mitt. Ingen legger et lik i sin egen hage, sa den drapssiktede 65-åringen til Dagbladet i fjor.

FORSVANT: Natt til 5. august i fjor forsvant 16 år gamle Sigrid da hun var på vei hjem fra en venninne. 

Foto: Privat / NTB scanpix
FORSVANT: Natt til 5. august i fjor forsvant 16 år gamle Sigrid da hun var på vei hjem fra en venninne. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Politiet knytter begge de siktede til et verksted like ved der hun ble funnet. Politiet har funnet jentas blod i en campingvogn i et lagerlokale på Bryn i Oslo. Den siktede 38-åringen fra Ålesund har disponert denne vogna mens han har vært i Oslo.

Det var for rundt en måned siden politiet sendte sin innstilling om de siktede skulle bli tiltalt eller ikke.

Tidligere i år forelå en sakkyndigrapport om 38-åringen i saken. Rapporten viste at det var uenighet blant de sakkyndige.

To av dem mente 38-åringen er tilregnelig og kan straffes. Den tredje mente mannen er psykotisk og må behandles.

Natt til 5. august i fjor forsvant 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne da hun var på vei hjem fra ei venninne på Østensjø. Hun ble sist sett da hun gikk fra venninna rundt midnatt, og klokka 00.30 ble hun meldt savnet.

I over fire uker deltok mange hundre frivillige i leteaksjonen etter den unge jenta.

Funnet i et skogholt I begynnelsen av september ble hun funnet drept i et skogholt på Oppegård. Hun ble funnet innpakket i plast og tøy, bare 15-20 meter fra verkstedet som 65-åringen disponerer.

Familien til Sigrid sin bistandsadvokat Harald Stabell har hele tiden fortalt at det er viktig for familien å få svar på hva som egentlig skjedde etter at Sigrid forlot sin venninnes hus på Østensjø.

Sigrids telefon, sko og en av hennes sokker ble funnet ved Østensjø Kanvas-barnehage, rundt 300 meter fra foreldrenes hus.

Rettssaken om Sigrid-drapet er forhåndsberammet i Oslo tingrett til 16. september.