GIV AKT: Protestpenisen er 65 meter høy og ruver ved siden av lokalkontoret til FSB, det russiske sikkerhetspolitiet. Foto: REUTERS/SCANPIX
GIV AKT: Protestpenisen er 65 meter høy og ruver ved siden av lokalkontoret til FSB, det russiske sikkerhetspolitiet. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer

65 meter protestpenis skal skremme russisk superpoliti

«Et uvanlig skue», ifølge NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Et uvanlig skue kommer til syne når lemmen på Liteini-brua reiser seg for skipstrafikken i St. Petersburg.

Den radikale gruppen Voina sier den står bak den 65 meter høye penisetterligningen, som i oppreist posisjon plasserer seg ved siden av bygningen som huser lokalkontoret til det russiske sikkerhetspolitiet FSB.

Voina sier de har laget fallosen som en kommentar til et kommende økonomisk forum i byen.

- Vi har malt en gigantisk fallos for å vise hva FSB og innenriksdepartementet gjør med hensyn til forumets sikkerhet, sier gruppen i en kommentar.

Sikkerhetsnivået er svært høyt i St. Petersburg i forbindelse med økonomimøtet, som er Russlands variant av World Economic Forum. Både president Dimitri Medvedev og statsminister Vladimir Putin skal delta.

Politiske uttrykk i form av tegninger og graffiti er svært uvanlig i Russland. Penisen ble angivelig tegnet mandag, og onsdag var den fortsatt synlig i bybildet.

(NTB)