65 tatt for narkobruk under Futuredome

65 personer ble innbrakt for narkobruk i forbindelse under Futuredome i Oslo i natt. Sosialminister Guri Ingebrigtsen deltok på trancefesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fire festdeltakere er brakt til sykehus etter å ha fått i seg for store mengder narkotika, og minst 15 deltakere er behandlet av helsepersonell i hallen. De 15 ble behandlet for overoppheting og dehydrering, opplyser narkotikasjef i Oslo politidistrikt Christine Fossen til NTB.

Minister'n på plass

Sosialminister Guri Ingebrigtsen var invitert på festen av narkotikapolitiet i hovedstaden.

- Ungdommen er veldig hyggelig og inkluderende. Voksne bør bry seg og oppsøke slike tilstelninger. Da er det lettere å forstå, sa statsråden, som benyttet anledningen til å gi Uteseksjonen i Oslo en million kroner til bekjemping av narkotikabruk i sommer.

Som forventet

Narkotikasjef Fossen synes antall innbrakte er som forventet.

- Dette stemmer godt overens med de erfaringer som vi tidligere har gjort. Vi vet at det brukes en god del dop på slike arrangementer, og at det i stor grad dreier seg om sentralstimulerende midler som ecstasy og amfetamin. Det virker også som om terskelen for å prøve slike stoffer er blitt lavere, sier hun.

Narkotikasjefen tror det har effekt at politiet er til stede på slike arrangementer.

- Det viser seg at det er en vekker for unge folk å bli innbrakt av politiet og forlate politihuset med et forelegg i hånden, sier hun.

Ved 3.30-tida hadde det vært om lag 3 500 besøkende i hallen, som rommer om lag 7 000 mennesker. Både uniformert og sivilt politi var i hallen, både for å se til at festen gikk for seg uten bråk og for å ta deltakere som brukte narkotika.

(Dagbladet.no/NTB)