6500 anmeldt for trygdebedrageri - nå vil Frp ha eget trygdepoliti

Anmeldte trygdebedragerier har nådd 820 millioner kroner på fem år.

VIL HA POLITI: Leder for Arbeids- og sosialkomiteen Robert Eriksson (Frp) vil ha et eget trygdepoliti som skal etterforske et økende trygdemisbruk. Foto:  Torbjørn Grønning / Dagbladet
VIL HA POLITI: Leder for Arbeids- og sosialkomiteen Robert Eriksson (Frp) vil ha et eget trygdepoliti som skal etterforske et økende trygdemisbruk. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Finansavisen skriver i dag at svindel av Nav-penger har blitt «like vanlig som trafikkovertredelser og urinering på offentlig sted», og nevner en rekke saker som har endt med fengselsstraffer og inndragning av opptil 2,5 millioner kroner.

Ifølge avisa er 6500 personer anmeldt for trygdebedrageri av 820 millioner kroner i løpet av de siste fem årene.

- Det eneste vi vet, er at det som avdekkes er toppen av et isfjell. Men ingen vet hvor stort isfjellet et, sier Robert Eriksson (FrP), som leder Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, til Finansavisen.

Avisa refererer til Nav-tall som viser at 369 personer er anmeldt for å ha lurt til seg 64 millioner kroner i de fire første månedene i år.

«Trygdepoliti» Robert Eriksson mener at for mange har en holdning om at det bare er å putte sugerøret ned i statskassa og forsyne seg.Nå vil han ha et eget «trygdepoliti».

- Vi har en egen enhet for bekjempelse av narkotika, hvorfor skal vi ikke ha en tilsvarende innsats mot trygdebedrageri, spør Eriksson i Finansavisen.

Til Dagbladet sier Eriksson at han ser for seg en nasjonal enhet som er styrt av en gruppe sammensatt av folk fra Nav og politiet.- Vi må ha etterforskningsgrupper i Oslo, Trondheim, Bergen og kanskje i nord. Vi må dekke hele landet, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer