Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

66-åring dømt til åtte års fengsel for overgrep

Har forgrepet seg mot barn i Norge og på Filippinene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 66 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til åtte års fengsel for en rekke overgrep mot barn i Norge og på Filippinene, melder NRK.

Mannen, som tidligere er dømt til fengsel i ti måneder for forhold knyttet til overgrep, var tiltalt for nettovergrep mot 42 norske og 20 filippinske barn.

I tiltalen mente aktor at mannen instruerte filippinske barn under 14 år til å ha seksuell omgang med hverandre.

Mannen erkjente delvis straffskyld da saken startet i retten 31. oktober i år. Dommen var i tråd med aktors påstand, skriver NTB.

Overførte penger

Den uføretrygdede mannen skal ha overført penger til en familie på Filippinene, som sendte ham overgrepsmateriale i retur.

I tiltalen ble det understreket at lovbruddet er grovt fordi barna som ble filmet var særlig sårbare og avhengig av pengene filmingen førte med seg.

De øvrige 42 fornærmede skal være barn mannen har kommet i kontakt med gjennom chattetjenester på internett. Han skal ifølge tiltalen ha utgitt seg for selv å være mindreårig og sånn vunnet tilstrekkelig tillit til at han kunne presse barna til å utvise seksuell atferd.

Mannens forsvarer Gisle Didriksen vil ikke kommentere saken.

– Jeg har nettopp fått dommen og ikke lest den enda, sier Didriksen til NRK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!