Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nordmann møter i retten:

66-åring tiltalt for overgrep mot 62 barn i Norge og Filippinene

Den tiltalte nordmannen vil erkjenne delvis straffskyld i saken som kommer opp for tingretten mandag, ifølge mannens forsvarer. 

OVERGREPSROM: Politiet har pekt ut dette rommet som åstedet for overgrepene på Filippinene. Foto: Kripos
<div><br></div>
OVERGREPSROM: Politiet har pekt ut dette rommet som åstedet for overgrepene på Filippinene. Foto: Kripos

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag morgen møter en 66 år gammel nordmann i Bergen tingrett, tiltalt blant annet for å ha bestilt nettstrømming av overgrep mot filippinske barn.

Til sammen skal den 66 år gamle mannen ha forgrepet seg på 62 barn – av dem 20 filippinske, ifølge NRK.

Vil erkjenne delvis straffskyld

Forsvareren Gisle Didriksen opplyser til NTB at mannen vil erkjenne delvis straffskyld når saken kommer opp for tingretten mandag formiddag. Domstolen har satt av fire uker til behandling av saken.

Den uføretrygdede mannen skal ha overført penger til en familie på Filippinene, som sendte ham overgrepsmateriale i retur. I tiltalen blir det understreket at lovbruddet er grovt fordi barna som ble filmet var særlig sårbare og avhengig av pengene filmingen førte med seg, skriver avisen Marsteinen.

Tidligere dømt

Totalt skal 20 barn på Filippinene være rammet av handlingene til mannen, som tidligere er dømt til fengsel i ti måneder for forhold knyttet til overgrep.

Der øvrige 42 fornærmede skal være barn mannen har kommet i kontakt med gjennom chattetjenester på internett. Han skal ifølge tiltalen ha utgitt seg for selv å være mindreårig og sånn vunnet tilstrekkelig tillit til at han kunne presse barna til å utvise seksuell atferd.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!