ØKT RISIKO: Reportere uten grenser - her fra en demonstrasjon i Paris - oppgir at 66 journalister er drept hittil i år, en økning fra året før. Foto: AP/Scanpix
ØKT RISIKO: Reportere uten grenser - her fra en demonstrasjon i Paris - oppgir at 66 journalister er drept hittil i år, en økning fra året før. Foto: AP/ScanpixVis mer

66 journalister er drept hittil i år

Politisk uro har gjort journalisters arbeid farligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 66 journalister er drept hittil i år, ifølge organisasjonen Reportere uten grenser (RSF).

I tillegg er 1.044 journalister blitt pågrepet i løpet av året, ifølge den franske organisasjonen. Det er en økning på 16 prosent sammenlignet med 2010. Ifølge RSF er den viktigste årsaken til økning de mange massedemonstrasjonene som dette året er holdt i land som Hellas, Hviterussland, Uganda, Chile og USA.

Landene med flest pågripelser av journalister er Kina, Iran og Eritrea.

Pakistan er fortsatt det farligste landet for journalister, ifølge RSF. I alt ti journalister er drept i Pakistan hittil i år.

Samtidig er antall drap på journalister doblet til 20 i Midtøsten, og flere byer hvor det har vært et høyt konfliktnivå under den arabiske vår, er kommet med på lista over verdens ti farligste steder for journalister.

I fjor ble 57 journalister drept på verdensbasis. Det verste året som er registrert hittil, er 2007 med 87 drepte journalister.

(NTB)