66 kister ved Oslo S

Det er ny dyster rekord, men tallet kunne vært enda høyere. Sju ganger daglig rykker ambulansepersonell ut for å hindre overdosedødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag markeres den internasjonale dagen mot narkotika over hele verden - men til tross for stadig flere overdoser og nye misbrukere, forbigås dagen i stillhet i Norge.

Ut fra de nakne fakta kan det virke som en narkotikaepidemi har brutt ut i Norge. Politiet registrerer at misbrukerne blir stadig yngre, og at de kommer fra alle sosiale lag. Økt tilgang på piller, amfetamin og ecstasy samt billig heroin, fører til flere misbrukere og overdoser. Politiet er bekymret, og fraråder ungdom å oppholde seg i området rundt Oslo sentralstasjon.

Bare i løpet av juni måned har folk fra Oslos ambulansetjeneste rykket ut 141 ganger for å redde liv. Det er en økning på 35 prosent fra samme periode i fjor. I løpet av et helt år har det vært over 1200 utrykninger til folk som har satt en overdose. De fleste blir reddet, men ikke alle. 80 prosent av overdosedødsfallene skyldes heroin.

I fjor døde 95 personer av overdose. Og nå tyder alt på at vi går en ny, dyster rekord i møte. Over to dødsfall per uke plasserer Oslo på topp - eller bunn - av storbyene i Norden. Beryktede København, med sin liberale narkotikapolitikk, har mistet 39 mennesker i overdoser hittil i år. Tallene fra Oslo overstiger trolig snart det dobbelte..

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer