66 kister ved Oslo S

Det er ny dyster rekord, men tallet kunne vært enda høyere. Sju ganger daglig rykker ambulansepersonell ut for å hindre overdosedødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag markeres den internasjonale dagen mot narkotika over hele verden - men til tross for stadig flere overdoser og nye misbrukere, forbigås dagen i stillhet i Norge.

Ut fra de nakne fakta kan det virke som en narkotikaepidemi har brutt ut i Norge. Politiet registrerer at misbrukerne blir stadig yngre, og at de kommer fra alle sosiale lag. Økt tilgang på piller, amfetamin og ecstasy samt billig heroin, fører til flere misbrukere og overdoser. Politiet er bekymret, og fraråder ungdom å oppholde seg i området rundt Oslo sentralstasjon.

Bare i løpet av juni måned har folk fra Oslos ambulansetjeneste rykket ut 141 ganger for å redde liv. Det er en økning på 35 prosent fra samme periode i fjor.
I løpet av et helt år har det vært over 1200 utrykninger til folk som har satt en overdose. De fleste blir reddet, men ikke alle. 80 prosent av overdosedødsfallene skyldes heroin.

I fjor døde 95 personer av overdose. Og nå tyder alt på at vi går en ny, dyster rekord i møte. Over to dødsfall per uke plasserer Oslo på topp - eller bunn - av storbyene i Norden.
Beryktede København, med sin liberale narkotikapolitikk, har mistet 39 mennesker i overdoser hittil i år. Tallene fra Oslo overstiger trolig snart det dobbelte..