I KJØTTDEIG: Skandalen med medisinert hestekjøtt som menneskemat utløste alarm hos helsemyndigheter over hele Europa - også i Norge, der blant annet lasagne ble trukket fra butikkene. Her fra et laboratorium i Krefeld i Tyskland. Foto: Ina Fassbender, Reuters/NTB Scanpix.
I KJØTTDEIG: Skandalen med medisinert hestekjøtt som menneskemat utløste alarm hos helsemyndigheter over hele Europa - også i Norge, der blant annet lasagne ble trukket fra butikkene. Her fra et laboratorium i Krefeld i Tyskland. Foto: Ina Fassbender, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

66 personer pågrepet for å selge ulovlig hestekjøtt

Stor Europol-aksjon etter etter hestekjøttskandalen i 2013.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politi i flere europeiske land har pågrepet 66 personer mistenkt for å ha solgt hestekjøtt som ikke egner seg som menneskemat.

Til sammen åtte land samarbeidet i den Europol-koordinerte operasjonen som førte til pågripelser av minst 66 personer.

I Spania er 65 personer pågrepet for dyremishandling og hvitvasking av penger. Den hovedmistenkte i saken, en nederlandsk forretningsmann, ble pågrepet i Belgia i april.

Saken er knyttet til en kjøttskandale fra 2013 da irske myndigheter oppdaget storfe-burgere som inneholdt hestekjøtt. Spansk politi startet etterforskning i fjor.

Forslaget heste-ID

Ifølge politiet kom hestene fra Portugal og det nordlige Spania. Det dreide seg om hester i dårlig forfatning, hester som var for gamle eller hester som ikke var egnet som menneskemat.

Svindlerne utstyrte hestene med nye mikrobrikker og forfalsket dokumentene. Deretter ble hestene slaktet og sendt til Belgia, som er blant de største hestekjøtt-eksportørene i EU.

Kjøttet ble solgt i Europa som dyrt kvalitetskjøtt, og kan ha gitt svindlerne en årsinntekt på 20 millioner euro.

(NTB-AFP-AP).