Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

67-åringen funnet død ved Nordkapp

Skulle ro Norge på langs i trebåt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovedredningssentralen for Nord-Norge (HRS) bekrefter at de har funnet Richard Horntvedt (67) død nordøst for Nordkapp i morgentimene i dag. Horntvedt skulle ro fra Nordkapp til Lindesnes i færingen sin, men forliste altså på første etappe, som skulle gått fra Skarsvåg til Gjesvær på Magerøya.

- Vi fant den savnede i halv seks-tida i morges, nordøst for Nordkapp, opplyser redningsleder Bente Stjernholm Dalane til Dagbladet.no.

Ifølge Dalane er det uklart hva som har skjedd, men Horntvedt ble funnet fastsurret til kjølen på trebåten.

- Han har trolig gjort det for å holde seg flytende, sier redningslederen, som opplyser at Horntvedt ble funnet av kystvaktskipet «Nysleppen» 11 nautiske mil fra startstedet Skarsvåg.

Av sikkerhetsutstyr hadde 67-åringen bare med seg redningsvest, og av navigasjonsutstyr hadde han bare GPS-navigator og landkart.

Horntvedt ble meldt savnet i går ettermiddag etter at han ikke hadde kommet fram til Gjesvær kvelden i forveien som avtalt, og store styrker ble satt inn i leteaksjonen; blant annet deltok et kystvaktskip, et Sea King redningshelikopter, ei redningsskøyte og flere fiskebåter i søket etter 67-åringen. I går kveld ble det funnet vrakrester som sannsynligvis stammet fra Horntvedts båt.

Moldenserens rotur fikk stor oppmerksomhet hjemme i Romsdal, og til Romsdals Budstikke sa han før turen at han regnet med å bruke mellom 70 og 90 dager på å ro Norge på langs i færingkopien fra 1850.

OMKOM: Richard Horntvedt (67), med båten sin, som var en tro kopi av en færing fra 1850. Her før avreisen nordover fra Molde med Hurtigruta. Foto: KJELL LANGMYREN/ROMSDALS BUDSTIKKE
OMKOM: Richard Horntvedt (67), med båten sin, som var en tro kopi av en færing fra 1850. Her før avreisen nordover fra Molde med Hurtigruta. Foto: KJELL LANGMYREN/ROMSDALS BUDSTIKKE Vis mer
67-åringen funnet død ved Nordkapp
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling