Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

67 døde fra 19 land

67 ungdommer omkom i brannen i Gøteborg natt til fredag, opplyste svensk politi fredag ettermiddag. Blant de omkomne var ungdommer fra 19 forskjellige nasjonaliteter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UTBRENT: Lokalene der 67 ungdommer mistet livet er helt utbrent.

Festlokalet var bare godkjent for 150 gjester, men politiet regner med at det var rundt 400 ungdommer på festen. Blant de døde var ungdommer fra Sør- og Mellom-Amerika, Iran, Irak, Somalia og Etiopia. Flere var svenske statsborgere. 13 av ungdommene var blitt identifisert kl. 16.00 fredag, og i 11 tilfeller var de pårørende blitt underrettet. Legene antar at de fleste døde av røykforgiftning.

Ikke godkjent

Lokalet der de 67 ungdommene mistet livet, var bare godkjent for å ha 150 gjester om gangen. Politiet antar imidlertid at det var om lag 400 ungdommer der da det begynte å brenne.

Det sier kriminaltekniker Bjørn Rydh i Gøteborgs-politiet til NTB. Lokalet ligger i en to etasjer høy rød mursteinsbygning på Hisinge i Gøteborg, og tilhører den makedonske foreningen Goce Delcev. Foreningen pleier ofte å leie ut sitt møtelokale, men har ifølge svensk presse ikke anledning til videreutleie.

Ifølge ungdommer som var på stedet var det ingen voksne til stede under festen torsdag.

Hip-hop-fest

- Det var en kurdisk gutt som hadde bursdag som leide lokalet av foreningen. Det var ikke en Halloween-fest, men en hip-hop-fest. Hvem som helst kan leie lokalet. Vi tror ikke at det har vært snakk om noen tillatelse fra myndighetene til å holde festen, sier Claudia Spencer (17) til NTB.

Andre vitner sier at branndøren, som ikke lot seg åpne da det begynte å brenne, alltid er sperret. Dette skal være gjort for å hindre at uvedkommende kommer inn.

Leder for den makedonske foreningen, Tane Angelovski, opplyser til TT at det var et kurdisk navn som sto på leiekontrakten, men sier at han ikke vet hvilket navn det var. Lokalet var leid ut til en gruppe ungdommer, og de ble informert om hvor mange lokalet kunne romme, sier han. Det ble opplyst om nødutgangene og det ble gjort en avtale om renhold, sier foreningsformannen. De 2.000 kronene for leie av lokalet ble betalt på forhånd torsdag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media