Moskéangrepet:

67 mystiske minutter

Hva terrorsiktede Philip Manshaus foretok seg de siste 67 minuttene før moskéangrepet, framstår som et mysterium. Nå har Dagbladet gått opp reiseruta som politiet indikerer at han tok.

TERRORIST: Philip Manshaus skal ifølge politiet ha brukt en time på å kjøre fra hjemmet i Bærum til Al-Noor Islamic Centre på Skui. En rute som vanligvis kun tar i underkant av 20 minutter. Video: Lilleågård / Walnum Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BÆRUM (Dagbladet): I stemoras bil kjørte terrorsiktede Philip Manshaus (22) fra boligen på Eiksmarka. Omkring 67 minutter seinere ble politiet varslet om skyting ved al-Noor-moskeen på Skui. Reisen tar imidlertid bare 20 minutter med bil.

Hva 22-åringen foretok seg i løpet av disse minuttene, framstår som et mysterium.

Manshaus skjøt og drepte stesøstera Johanne Ihle-Hansen (17) et sted mellom klokka 14.15 og 15.00 lørdag 10. august. Omkring klokka 15 forlot han boligen, bekrefter politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby overfor Dagbladet.

Det er små marginer mellom alternativene karttjenesten Google Maps foreslår fra Manshaus' adresse på Eiksmarka og til moskeen. Alle de tre alternativene tar omkring 20 minutter med bil og er omkring 15 kilometer lang.

Veivalget

Da siktede kjørte ut fra nabolaget denne lørdagen, måtte han ta et veivalg: Høyre eller venstre?

Politiadvokat Kraby er selvsikker på at politiet vet hvilken vei han tok.

- Gjennomgang av reiseruta har vært et sentralt tema i avhør. I tillegg har vi teledata og overvåkingsvideoer som vi kan følge. Disse opplysningene stemmer ganske godt overens, og vi føler at vi har ganske god oversikt over reiseruta, sier Kraby til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer