67 reddet fra brennende tog

Lokomotivføreren bremset alt han kunne før han kastet seg bakover i toget, bare sekunder før det smalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOKKE/OSLO (Dagbladet): - Det er et mirakel at det gikk såpass bra. Det smalt skikkelig og brant voldsomt etterpå, sier Erik Werge Boyesen, komiker og politioverbetjent ved Politihøgskolen. Han var på vei hjem med tog til Sandefjord, og lå og sov da toget i 16.55-tida i går kolliderte med en traktor ved Akersvannet i Stokke i Vestfold.

Flyttet seg ikke

Etter smellen evakuerte politioverbetjenten toget sammen med de 66 andre passasjerene. Ute på jordet pratet han blant annet med lokføreren (52). - Han fortalte at han fortvilet forsøkte å tute og bremse, men at traktoren ikke flyttet seg. Han måtte kaste seg ned og bakover i toget, og sa at han bare var glad for at han og passasjerene overlevde, sier han.

Også føreren av traktoren (23) slapp uskadd fra ulykken. Øyenvitner på åstedet forteller at en av de to traktortilhengerne skal ha satt seg fast på togovergangen, og at mannen skal ha jobbet febrilsk for å få traktoren vekk fra skinnegangen.

Ordføreren passasjer

Teknikere fra politiet, beredskapsgruppa i veivesenet og ulykkeskommisjonen i NSB arbeidet i går kveld på ulykkesstedet. - Vi vil fortsette undersøkelsene også i dag. Det er mye som må sjekkes, det er for eksempel vrakrester over 500 meter fra toget, sier Knut Henning Bjune, operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, til Dagbladet.

Lokomotivføreren og sjåføren ble kjørt til sykehus for kontroll etter ulykken, og noen passasjerer fikk lettere medisinsk behandling på stedet.


Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch var også en av passasjerene.

 DRAMA PÅ VESTFOLDBANEN: Bare flaks gjorde at de 67 passasjerene kom uskadd fra det da toget kolliderte med en traktor ved Akersvannet i Stokke i Vestfold. Foto: Arild Eikrem
DRAMA PÅ VESTFOLDBANEN: Bare flaks gjorde at de 67 passasjerene kom uskadd fra det da toget kolliderte med en traktor ved Akersvannet i Stokke i Vestfold. Foto: Arild Eikrem Vis mer

- Det var ekkelt, vi var jo ikke forberedt, og når man ser flammer får man tanker om at folk kan ha blitt drept, sier han. I dag er det satt inn buss mellom Sandefjord og Tønsberg. Øvrige avganger på Vestfoldbanen går som planlagt.

SKREMT: Toget var på vei fra Oslo til Skien da ulykken inntraff.