67 ungdom mistet livet i trafikken i fjor

Dramatisk økning i 2008.

TO UNGDOMMER OMKOM: Antall unge som omkom i trafikken økte dramatisk i fjor. Bildet er tatt nyttårsaften etter en trafikkulykke på riksvei 705 sør for Stjørdal i Nord-Trøndelag der to ungdommer på 18 og 19 år omkom. Foto: Tor Aage Hansen / SCANPIX
Foto: Tor Aage Hansen / SCANPIX
TO UNGDOMMER OMKOM: Antall unge som omkom i trafikken økte dramatisk i fjor. Bildet er tatt nyttårsaften etter en trafikkulykke på riksvei 705 sør for Stjørdal i Nord-Trøndelag der to ungdommer på 18 og 19 år omkom. Foto: Tor Aage Hansen / SCANPIX Foto: Tor Aage Hansen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tallet på unge som omkom i trafikken økte dramatisk i fjor.

Ungdom som nettopp har fått lappen har 40 ganger høyere risiko enn andre bilførere for å kollidere eller kjøre utfor veien.

I alt mistet 256 personer livet i trafikken i 2008.

Av dem var 67 ungdom i alderen 15 til 24 år.

Tallet på unge trafikkdøde økte med 52 prosent fra 2007 til 2008.

En av fire som dør i trafikkulykker, er mellom 15 og 24 år.

Gutter er langt mer utsatt enn jenter. Over halvparten av ulykkene hvor unge var innblandet, var utforkjøringer som skjedde i helgen, og svært mange av dem fant sted sent på kvelden eller nattetid, viser foreløpige tall fra Trygg Trafikk.

- Mer må gjøres for å forhindre at så mange unge liv går tapt i trafikken. Det er viktig å opprettholde og forsterke det holdningsskapende arbeidet som gjøres blant ungdom, sier direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk.

Mer penger

Direktøren i Trygg Trafikk er overbevist om at flere kontroller og mer synlig politi på veiene vil minske risikoen for ulykker, både blant ungdommer og andre trafikanter. Utrykningspolitiet bør få økt sine bevilgninger til kontrollvirksomhet, mener hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer