675 fiskere måtte reddes fra drivisen

- Alle andre gikk ut på isen, så da gjorde vi det også, sier den ene fiskeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det å ta seg ut på isflak som er i ferd med å løsne i kraftig vind høres ikke trygt ut. Men en stor gruppe russiske fiskere trosset både værvarsel og advarsler denne uka og tok seg ut på isen i håp om å få fisk på kroken i det som ble regnet som sesongens siste sjanse.

Men fiskerne hadde ikke hellet med seg. Isflaket de oppholdt seg på løsnet og drev ut på sjøen. Det utløste en storstilt redningsaksjon i Yuzjno-Sakhalinsk øst i Russland og situasjonen virket kritisk.

Møtt med kritikk Helikoptere og båter ble sendt til stedet og til slutt kunne alle fiskerne igjen ta seg i land.

Kraftig vind skal ha blåst isflaket ut på sjøen, og flere øyevitner var kritiske til at fiskerne i det hele tatt hadde tatt seg ut på isen.

- Redningsmannskapet dro rett ut til isflaket og startet arbeidet. Men jeg må få si at det var varslet sterk vind på forhånd og man skulle aldri ha dratt ut på isen i første omgang, sier Roman Yu, et øyevitne.

- Alle andre gjorde det Da fiskerne en etter en ble fraktet i land ble de da også møtt med disse påstandene. Vladimir Vasilenko innrømmet at han kanskje ikke burde ha tatt seg ut på den utrygge isen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer