675 fiskere måtte reddes fra drivisen

- Alle andre gikk ut på isen, så da gjorde vi det også, sier den ene fiskeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det å ta seg ut på isflak som er i ferd med å løsne i kraftig vind høres ikke trygt ut. Men en stor gruppe russiske fiskere trosset både værvarsel og advarsler denne uka og tok seg ut på isen i håp om å få fisk på kroken i det som ble regnet som sesongens siste sjanse.

Men fiskerne hadde ikke hellet med seg. Isflaket de oppholdt seg på løsnet og drev ut på sjøen. Det utløste en storstilt redningsaksjon i Yuzjno-Sakhalinsk øst i Russland og situasjonen virket kritisk.

Møtt med kritikk Helikoptere og båter ble sendt til stedet og til slutt kunne alle fiskerne igjen ta seg i land.

Kraftig vind skal ha blåst isflaket ut på sjøen, og flere øyevitner var kritiske til at fiskerne i det hele tatt hadde tatt seg ut på isen.

- Redningsmannskapet dro rett ut til isflaket og startet arbeidet. Men jeg må få si at det var varslet sterk vind på forhånd og man skulle aldri ha dratt ut på isen i første omgang, sier Roman Yu, et øyevitne.

- Alle andre gjorde det Da fiskerne en etter en ble fraktet i land ble de da også møtt med disse påstandene. Vladimir Vasilenko innrømmet at han kanskje ikke burde ha tatt seg ut på den utrygge isen.

- Vi visste at vinden blåste fra kysten, og burde kanskje ha skjønt at noe kunne skje. Men alle andre gikk ut på isen, så da gjorde vi det også, sier han.

- Vi gjorde det fordi vi er engasjerte. På radioen ble det sagt at det var fiskernes siste sjanse denne vinteren. Da dro vi rett ut for å fiske, legger han til.