675 mill. i flytteskatt!

Rekordhøy eiendomsomsetning gir staten dokumentavgifter på hele 675 millioner kroner i første kvartal. Boligkjøpere står for 380 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det ble tinglyst omsetninger av fast eiendom for 27 milliarder kroner i første kvartal, opplyser Statistisk sentralbyrå i en pressemelding fredag. Dette er rekord både i omsetningsverdi og antall omsetninger. Omsetningsverdien er 3,6 milliarder mer enn i samme kvartal i fjor, en økning på 15,5 prosent. Antall omsetninger var 34.300, nesten 2.000 flere enn i tilsvarende periode året før.

Den rekordhøye eiendomsomsetningen gir også rekordhøye inntekter til staten. Dokumentavgiften på fast eiendom, eller flytteskatten, som boligeiere flest kan betegne avgiften, er ikke omfattet av SSBs tallmateriale. Den lar seg imidlertid lett beregne, og Finanskanalen.no har gjort anslag ut fra SSBs tallmateriale. Avgiften utgjør 2,5 prosent av omsetningsverdien.

Fast eiendom for 27 milliarder i tinglyst omsetningsverdi i første kvartal vil gi dokumentavgift på til sammen 675 millioner kroner.

Over 2,1 mrd. fra boligkjøpere i år?

Boligeiendommer ble omsatt for i alt 15,2 milliarder kroner, viser tallene fra SSB.

Det gir samlet flytteskatt fra norske boligkjøpere på 380 millioner kroner bare i første kvartal!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer