SKAL IDENTIFISERE:  Politiets utlendingsenhet (PU) har kontor på Tøyen i Oslo, og her var det lange køer av asylsøkere som skulle registrere seg i fjor. PU registrerer, etterforsker identitet og uttransporterer personer uten lovlig opphold i Norge. I fjor ble belastningen på dette leddet i asylinstituttet stor, og fortsatt er 6780 av dem som kom i fjor ikke fullregistrert. Det viser tall Dagbladet har hentet ut fra PU. Foto: Paal Audestad  / NTB scanpix
SKAL IDENTIFISERE: Politiets utlendingsenhet (PU) har kontor på Tøyen i Oslo, og her var det lange køer av asylsøkere som skulle registrere seg i fjor. PU registrerer, etterforsker identitet og uttransporterer personer uten lovlig opphold i Norge. I fjor ble belastningen på dette leddet i asylinstituttet stor, og fortsatt er 6780 av dem som kom i fjor ikke fullregistrert. Det viser tall Dagbladet har hentet ut fra PU. Foto: Paal Audestad  / NTB scanpixVis mer

6780 av asylsøkerne som kom til Norge i fjor, er fortsatt ikke fullregistrert

Politiet håper å være ferdig med fjorårets asylsøkere i juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Det er Politiets utlendingsenhet (PU) som registrerer og identifiserer asylsøkere som kommer til Norge, før de sendes ut i norske mottak. PU ser på hvem asylsøkerne er, hvor kommer de fra og deres planer i Norge er. De ser på forebygging av kriminalitet, samfunnssikkerhet og identitetsavklaring.

Men her oppsto det en massiv flaskehals i fjor, og nå er fortsatt 6780 asylsøkere fra i fjor ikke fullregistrert av politiet.  

Oppsto stor flaskehals

Allerede i september i fjor ble belastningen så stor at PU måtte begynne å miniregistrere asylsøkere. Det betyr at PU tok bilder og fingeravtrykk, gikk gjennom eiendeler og sjekket om asylsøkeren hadde asyl i Europa eller hadde blitt registrert i et annet land. Resten av registreringen måtte sløyfes.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn