Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

68 døde i fengselsopprør i Venezuela

68 personer er bekreftet døde etter et kaotisk rømningsforsøk ved en celleavdeling på en politistasjon nord i Venezuela, ifølge riksadvokat Tarek William Saab.

OPPRØR: Det oppsto kaos under et rømningsforsøk ved en avdeling i et fengsel i Venezuela. Foto: NTB scanpix
OPPRØR: Det oppsto kaos under et rømningsforsøk ved en avdeling i et fengsel i Venezuela. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av de innsatte skal ha tatt en vakt til gissel og satt fyr på flere madrasser. Brannen skal så ha kommet ut av kontroll.

Blant de omkomne er to kvinner, som ifølge AFP var på besøk ved stasjonen. Nyhetsbyrået melder at mange pårørende prøvde å komme seg inn på stasjonen mens det brant. Etter at en politibetjent ble såret av et steinkast, brukte politiet tåregass mot folkemengden.

– Påtalemyndighetens kontor garanterer en grundig granskning for å slå fast hva som har skjedd under denne forferdelige hendelsen, som har etterlatt mange familier i sorg, sier Saab.

På grunn av overfylte fengsler, blir mange satt i varetekt ved politistasjoner i Venezuela. Dårlige fengselsforhold blir sett på som en årsak til opprøret, ifølge DPA.

Saken vil etterforskes, opplyser Saab.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling