<strong>BEFRIDD:</strong> Elecene som ble funnet lenket fast i kjelleren under en muslimsk skole i Karachi, blir her tatt hånd om at politiet. Sent i går kveld raidet pakistansk politi skolen, og fant til sammen 14 barn og 54 voksne. Asif Hassan/AFP
BEFRIDD: Elecene som ble funnet lenket fast i kjelleren under en muslimsk skole i Karachi, blir her tatt hånd om at politiet. Sent i går kveld raidet pakistansk politi skolen, og fant til sammen 14 barn og 54 voksne. Asif Hassan/AFP Vis mer

68 elever lenket fast i kjelleren under muslimsk skole

Den yngste av de befridde er bare fire år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politifolk har funnet 68 elever som satt lenket fast i en kjeller under en muslimsk skole i den pakistanske storbyen Karachi.

Den yngste av de befridde er bare fire år gammel. Fireåringen, 13 andre barn og 54 voksne menn ble oppdaget under en politiaksjon sent mandag kveld.

Aksjonen var rettet mot skolen Jamia Masjid Zakriya Kondali i Karachi-forstaden Sohrab Goth, bekreftet tjenestemenn i byen tirsdag.

- Foreldre og andre pårørende hadde skrevet elevene inn ved skolen fordi noen av dem var narkotikamisbrukere og andre rett og slett psykisk syke. Skoleledelsen krevde 5.000 rupi (rundt 325 kroner) i måneden fra hver av de berørte familiene, sa politietterforsker Nadeem Raoof.

Flere av elevene forteller til politi og medier at de skulle læres opp til jihad, altså hellig krig.

- De ville gjøre oss til mujahedin, til talibanere, og sende oss ut i kamp, sa en av dem med henvisning til islamistiske geriljabevegelser.

Myndighetene i Pakistan har lenge hatt mistanke om at enkelte av de flere tusen madrasaene rundt om i landet gir elevene grunnleggende opplæring i væpnet kamp. Deretter sendes de til videre trening i stammeområdene nær grensen mot Afghanistan.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer