Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

680 tonn sprengstoff beslaglagt i skip

Greske spesialstyrker gikk søndag om bord i et skip fra Komorene og beslagla 680 tonn sprengstoff, opplyser en representant for regjeringen i Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge greske myndigheter var fartøyet «Baltic Sky» på vei til et afrikansk land da det ble bordet vest for Hellas. De greske myndighetene spesifiserte ikke hvilket land skipet var på vei, eller hva slags sprengstoff som ble funnet om bord.

Fartøyet befinner seg nå i en gresk havn for nærmere undersøkelser, opplyser greske myndigheter.

- Vi skal nå sjekke om lasten var lovlig, eller om den var på vei til en terroristgruppe, sier en tjenestemann til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge en anonym shippingkilde kom «Baltic Sky» fra Svartehavet til Middelhavet 2. juni, og fartøyet skal ha vært på vei til den tunisiske havnebyen Gabes.

- Dette er en enorm mengde sprengstoff, og en stor triumf for greske myndigheter, sa en talsmann for den greske regjeringen sent søndag kveld.

Fartøyet tilhører rederiet Alpha Shipping, som er registrert på Marshalløyene. Mannskapet på sju, fem ukrainere og to fra Aserbajdsjan, er arrestert.

NATO-styrker har bordet skip øst i Middelhavet de siste månedene.

(NTB-Reuters-AFP)