Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

69-åringen siktes for forsøk på forsettlig drap

Skjøt og skadet en politimann på Vinstra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 69 år gammel mann ble natt til torsdag pågrepet etter å ha skutt og skadet en politimann.

- Mannen er siktet for forsøk på forsettlig drap. Det er den foreløpige siktelsen, opplyser politiinspektør Olav Sørby ved Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.

Det er foreløpig ikke tatt noen avhør av siktede.

- Tilstanden hans tilsier at vi ikke får foretatt noe avhør av ham nå. Vi er i gang med avhør av vitner, opplyser Sørby.

Mannen blir framstilt for varetektsfengsling, og fengslingsmøtet begynner i Sør-Gudbrandsdal tingrett klokka 13.30.

Pågrepet i stua Politiet ble kontaktet av Vinstra legekontor onsdag kveld, som hadde opplevd mannen som truende.

- Han hadde forsøkt å slå etter legen. På bakgrunn av at han ble oppfattet som truende, så rykket vi ut. Dette var jo i utgangspunktet en ordenssak, sier politimester i Gudbrandsdalen, Arne Hammersmark, til Dagbladet.

Da politiet ankom stedet, hadde mannen forsvunnet fra stedet. To væpnede politimenn reiste deretter til mannens bolig, og forsøkte å oppnå kontakt med ham.

- Han kom ut av døra med ei hagle. Politimennene snudde og sprang, men det gikk veldig raskt. Han løsnet ett skudd fra tre til fire meters avstand, og den ene politmannen ble truffet i nedre del av ryggen. Han skjøt ett skudd til, men det var et bomskudd, sier Hammersmark.

- Kritisk situasjon Politimennene kom seg i dekning, og fikk varslet politiets operasjonssentral.

- Det var veldig kritisk, for da visste vi ikke hvor gjerningsmannen befant seg, sier Hammersmark.

Naboer ble bedt om å låse døra og holde seg innendørs. En kvinne som bor i en utleiedel i boligen ble evakuert. Det ble bedt om bistand fra Oslo politidistrikt, og mannskap fra Lillehammer og nordover ble kalt inn.

- Vi ble etter hvert relativt sikre på at han befant seg i boligen og fikk kontroll på stedet. Vi fikk på plass beredskapstropp, forhandlere fra Oslo og et helikopter fra Rygge, sier Hammersmark.

Pågrepet i stua Politiet besluttet i 04.40-tida å gå til aksjon mot mannen, etter først å ha forsøkt å kontakte ham på mobiltelefon og ved hjelp av megafon.

- Han ble pågrepet i stua. Da var han ikke bevæpnet. Vi fant våpenet i boligen, sier Hammersmark.

Politimannen ble fraktet til Lillehammer, og deretter fraktet til Ullevål med luftambulanse.

- Tilstanden er relativt bra. Han er skada, men det er ikke livstruende, sier Hammersmark.

Sikkerhetsvesten har trolig reddet politimannen.

- Det har enten reddet livet hans eller hindret at han ble kritisk skadd, sier Hammersmark.

69-åringen er kjent for politiet fra før av. Politiet har tidligere inndratt et skytevåpen tilhørende mannen.

POLITIAKSJON:  Politiet gikk til aksjon mot en boligen etter å ha forsøkt å oppnå kontakt med mannen per telefon og ved hjelp av megafon. 

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
POLITIAKSJON: Politiet gikk til aksjon mot en boligen etter å ha forsøkt å oppnå kontakt med mannen per telefon og ved hjelp av megafon. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling