TRE ANGREP:  Det tredje angrepet tirsdag skjedde i Sadr-byen i Bagdad da en bilbombe gikk i lufta. Foto: Reuters
TRE ANGREP: Det tredje angrepet tirsdag skjedde i Sadr-byen i Bagdad da en bilbombe gikk i lufta. Foto: ReutersVis mer

69 drept og flere titalls såret i flere bombeangrep i Bagdad

IS tar på seg ansvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 69 mennesker er drept og flere titall såret i tre angrep i Bagdad, ifølge øyenvitner, sikkerhetskilder og helsepersonell, melder Associated Press.

IS har påtatt seg ansvar for det dødeligste av angrepene.

Minst 28 mennesker er bekreftet drept og 65 andre såret i det dødeligste og første av de tre angrepene. Det fant sted tirsdag formiddag på et marked i den sjiamuslimsk-dominerte bydelen al-Shaad nordøst i byen. IS påtok seg tirsdag ettermiddag ansvar for dette angrepet.

Ifølge en politimann var det et dobbeltangrep. Først ble det utløst en eksplosjon utenfor murveggene som omringer det åpne utendørsmarkedet. Deretter sprengte en selvmordsbomber seg selv da folk samlet seg for å hjelpe ofre etter den første eksplosjonen, forteller politimannen.

IS påtar seg ansvar IS opplyser i en uttalelse på internett at angrepet ble utført av en iraker som slo til mot sjiamuslimske mål. AP har ikke fått uttalelsen bekreftet, men viser til at den ble publisert på et nettsted som ofte brukes av ekstremistgruppen.

En stund senere tirsdag ble det meldt om et nytt angrep i Bagdad, denne gang i den sjiadominerte bydelen Dora sør i hovedstaden. Åtte mennesker ble drept og 22 andre såret da en parkert bil ble sprengt på et frukt- og grønnsaksmarked, opplyser en politimann.

I den sjiadominerte Sadr-byen øst i Bagdad ble minst 18 drept og 35 såret da en selvmordsbomber sprengte seg i en bil på et utendørsmarked.

Helsepersonell har overfor AP bekreftet dødstallene fra de tre angrepene.

Nesten 200 drept Sjiadominerte områder i Bagdad er blant de fremste angrepsmålene i landets hovedstad. Sunnimuslimske opprørere forsøker å undergrave regjeringens innsats for å opprettholde sikkerheten i hovedstaden. Siden sommeren 2014 har IS kontrollert betydelige områder nord og vest i Irak, inkludert landets nest største by Mosul.

Den siste uken har nærmere 200 mennesker blitt drept i en rekke angrep i og utenfor Bagdad. IS har påtatt seg ansvaret for angrep der over 140 mennesker er blitt drept den siste uken i Irak.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram