FORTVILER: 69 kyr forsvant fra gården til Claes Roempke natt til 19. desember, og bonden står fortvilt tilbake med tomt fjøs. Foto: Privat
FORTVILER: 69 kyr forsvant fra gården til Claes Roempke natt til 19. desember, og bonden står fortvilt tilbake med tomt fjøs. Foto: PrivatVis mer

69 kyr stjålet mens bonden Claes lå og sov

Nå vurderer bonden å be nabo Leif GW Persson om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge bonden ble dyrene stjålet natt til 19. desember. Men de er fortsatt sporløst borte.

- Det skulle ha kommet biler fra to forskjellige slakterier tidlig på morgenen, men da jeg skulle sende dyrene av gårde, var de borte. Vi er veldig i villrede, sier bonden Claes Roempke til Dagbladet.

Bonden er fortvilet. Jula ble ødelagt, og han fatter ikke hvor hans kjære dyr er blitt av.

- Jeg håper virkelig dyrene er i live og at de har det bra. De kan ikke ha rømt, fordi det var nysnø og ingen dyrespor, sier Roempke.

GW-hjelp? Roempkes gård ligger ved tettstedet Stjärnhov, i Södermanland øst i Sverige. Og både kriminologiprofessor og krimguru Leif GW Persson, og tidligere statsminister Göran Persson, holder hus like ved. Kanskje kan de hjelpe?

- Vurderer du å spørre din nabo Leif GW Persson om hjelp til å løse gåten?

- Det har jeg faktisk ikke tenkt på, kanskje jeg får spørre ham seinere. Men jeg vet ikke om han befatter seg med sånne saker, sier bonden til Dagbladet.

Dagbladet har søkt GW Persson i kveld, for å høre hva han ville foretatt seg for å løse mysteriet. Men professoren har ikke vært mulig å nå.

Verdt 700 000,- Totalt skal dyrene som ble stjålet være verdt nærmere 700 000,- kroner.

- Jeg hadde 285 dyr før tyveriet, og tapet av 70 dyr er en stor økonomisk belastning for meg. Jeg håper bare de kommer til rette, sier Roempke til Dagbladet.

KAN HAN HJELPE? Kriminologiprofessor Leif GW Persson bor like ved gården der 69 kyr forsvant. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KAN HAN HJELPE? Kriminologiprofessor Leif GW Persson bor like ved gården der 69 kyr forsvant. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han mener det ville ta flere timer å stjele så mange dyr, og tror det kreves to store lastebiler for å få med seg alle de 69 dyrene. Bilspor på tunet er da også politiets eneste ledetråd så langt, ifølge Expressen.

Sporene ser ut til å komme fra en eller flere lastebiler.

Unikt Jourhavende jurist Hans Halonen hos politiet i Södermanland har aldri vært borti noe lignende.

- Jeg har aldri hørt snakk om at et så stort krøttertyveri, sier Halonen til lokalavisa Södermanlands Nyheter, og legger til:

- Vi er interessert i alle tips som kan hjelpe oss med å oppklare denne uvanlige saken.

- Jeg har ikke hørt noe mer fra politiet, men jeg håper de får inn tips nå når saken er bedre kjent, sier en fortvilet Claes Roempke til Dagbladet.

NABO: De daværende statsministrene Göran Persson, Kjell Magne Bondevik og Anders Fogh Rasmussen på seiltur i 2005. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
NABO: De daværende statsministrene Göran Persson, Kjell Magne Bondevik og Anders Fogh Rasmussen på seiltur i 2005. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer