- 7-800 passasjerer innesperret på kapret tog

Maoistiske opprørere kapret tog og sprengte skole skole øst i India.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maoistiske opprørere kapret et tog øst i India i dag tidlig.

Rundt 200 maoister kapret toget og tvang det til å sette kurs for Latehar, et område der opprørerne står sterkt.

Noen timer etter kapringen opplyste politiet at passasjerene på toget var frigitt, men det er uklart om opprørerne fortsatt befinner seg om bord.

Det er høyst uklart hvor mange som ble tatt som gisler. Ifølge Times of India var det så mange som 700-800 passasjerer som gisler. Reuters melder at det varr 500 passasjerer. CNN India operer på sin side med et langt lavere tall.

- Rundt 70 til 75 gisler er om bord på toget, sier Sarvendu Tathagat, visepolitimester i Latehar-distriktet av Jharkhand, til CNN India.

Toget var på vei fra Barkakana i Jharkhand til Mugalsarai da det ble kapret i 07.00-07.30-tiden nær togstasjonen Hehegarha.

I tillegg til togkapringen, har maoistene også sprengt deler av jernbanesporet nær togstasjonen Untari. De har også sprengt en skolebygning i Chatra-distriktet, melder BBC.

De maoistiske opprørerne hevder å kjempe for rettighetene til jordløse arbeidere og fattige bønder, og de har trappet opp angrepene i det sentrale og østlige India de siste ukene.

- Vi sender nå sikkerhetsstyrker for å redde passasjerene, opplyser en talsmann for myndighetene i området, Sarvendu Tathagat, ifølge Reuters.

Maoistene er også mistenkt for å ha drept en sjåfør og satt fyr på ni biler i Bihar og bombet et kontor i Aurangabad-distriktet.

Dette er ikke første gang de maoistiske opprørerne har kapret tog. I mars 2006 tok de 40 passasjerer som gissel. Gislene ble løslatt 12 timer senere.

Torsdag startet valget på ny nasjonalforsamling i verdens største demokrati, et maratonvalg som strekker seg over en hel måned og der 741 millioner mennesker har stemmerett.

Jharkand-regionen i det østlige India har rike forekomster av mineraler og tømmer, men innbyggerne er blant de fattigste i India.

Maoistiske opprørere anklages for å ha utplassert en landmine som kostet fem valgfunksjonærer livet på valgets første dag, melder Sky News. Elleve politifolk er siden drept i områder der opprørerne er aktive.

Statsminister Manmohan Singh betegner de maoistiske opprørerne som Indias største sikkerhetsutfordring. Rundt 500 sivile og politifolk ble drept i sammenstøt mellom politi og opprørere i 2008.