7-åring kastet seg foran kuler for å redde moren

Ligger hardt skadd på barnesykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I det en mann var i ferd med å åpne ild, hoppet 7 år gamle Alexis Goggins fram fra baksetet og kastet seg foran moren mens hun skrek: - Ikke rør mammaen min!

Seks skudd traff Alexis. To skudd nådde moren.

Den lille jenta er nå utropt som helt av lokalsamfunnet i Detroit, skriver nyhetsbyrået AP.

- Datteren min er en engel. Jeg trodde at jeg som mor ville være den som reddet barnet mitt. Jeg trodde aldri at hun ville redde meg, sa moren Seliethia Parker til AP i går.

Fortsatt kritisk

Skyteepisoden fant sted 2. desember i år, men tilstanden er fortsatt kritisk for 7-åringen.

Hun ble blant annet truffet i øyet, kjeven og i kinnet. Hvis hun overlever kommer hun til å være blind på det ene øyet for resten av livet.

Også moren ble alvorlig skadd. En av kulene streifet hodet hennes, mens den andre traff henne i brystet, bare millimeter fra en arterie, ifølge AP. Hun er imidlertid i så bra form at hun ble skrevet ut fra sykehuset for et par dager siden.

UNG HELTINNE:  7 år gamle Alexis Goggins kan ha reddet livet til moren, da hun kastet seg foran kulene 2. desember. Her sammen med moren Seliethia Parker. Foto: AP Photo/privat
UNG HELTINNE: 7 år gamle Alexis Goggins kan ha reddet livet til moren, da hun kastet seg foran kulene 2. desember. Her sammen med moren Seliethia Parker. Foto: AP Photo/privat Vis mer

Ekskjæresten siktet

Parkers 29 år gamle ekskjæreste er siktet for drapsforsøk etter hendelsen. Ifølge Parker møtte de to hverandre tidligere i år og hadde et forhold som varte i tre måneder. 29-åringen skal ikke ha taklet at hun gjorde det slutt, og begynte å følge etter henne og utsette henne for trakassering. 2. desember hadde Akexis og moren vært i bursdagsselskap hos ei venninne av moren. 29-åringen skal ha stått og gjemt seg utenfor huset. Da morens venninne skulle kjøre de to hjem, hoppet han fram og tvang seg inn i bilen. Her fikk han venninnen til å kjøre mens han holdt våpenet mot hodet hennes.

Måtte fylle bensin

Venninnen har forklart til politiet at hun etter en liten stund fikk overbevist mannen om at hun måtte stoppe for å fylle bensin. På bensinstasjonen fikk hun betjeningen til å ringe politiet, men mens de holdt på med det hørte de plutselig flere skudd fra bilen. Ifølge politiet hadde jenta hoppet mot moren i forsetet. Hun ble funnet under rattet, i en dam av blod.

29-åringen ble pågrepet på stedet.

I lokalsamfunnet utropes den lille jenta ikke overraskende som helt. På Campbell barneskole har klassekammeratene plassert en rosa bamse som har fått navnet «Helten» på pulten til Alexis.

- Vi ville ikke at Alexis plass skulle stå tom, så hun har fått en søt bjørn som kan sitte på plassen hennes til hun kommer tilbake, sier læreren Angela Lang til AP.

BAMSEN «HELTEN»: Klassekammeratene har plassert en gul bamse som har fått navnet «Helten» på den tomme pulten til Alexis.