7-åring lurte bjørn

Den finske sjuåringen Teemu Vihavainen holdt hodet kaldt da han fikk nærkontakt med en bjørn. Det reddet trolig guttens liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Teemu og noen andre barn lekte ved en bekk i Pellossalo i det sørøstlige Finland sist helg, da en binne plutselig kom ut av skogen. Den vettskremte gutten begynte å løpe mot hytta der familien tilbrakte helgen, og bjørnen satte etter ham.

Teemus pappa ropte at gutten skulle stanse, og sjuåringen var kaldblodig nok til å adlyde. Da bråstanset også bjørnen, snudde og luntet tilbake inn i skogen, forteller mamma Irene Vihavainen til det finske nyhetsbyrået FNB.

- Selv om vi har fortalt barna hvordan de skal oppføre seg hvis de møter en bjørn, vet vi jo ikke hvordan de vil reagere når det blir alvor, sier Vihavainen. Hun forteller at hyttefolk hvert år støter på bjørner i Pellossalo-området, få mil fra grensen mot Russland.

Irene Vihavainen tilføyer at barna naturlig nok var oppskremt etter møtet med bjørnen, og nektet å gå ut av hytta det neste døgnet. Men bjørnen ble kanskje like forskrekket som barna, og familien er langt fra blitt bjørnehatere etter episoden, sier hun.

(NTB)