Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

7-åring svømte fra Alcatraz til San Francisco

Tilbakela den 2250 meter lange distansen på 47 minutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 7 år gamle Braxton Bilbrey fra Arizonas svømte i dag de 2250 meterne fra fangeøya Alcatraz til til San Francisco. Den lille gutten brukte 47 minutter på svømmeturen, melder AP.

Braxton hadde med seg treneren sin og to andre voksne på turen i det kalde vannet. Da han kom i land på San Francisco-sida, ble han tatt imot av en stor folkemengde.

- Dette er ganske kult, sa 7-åringen etter at han kom opp av vannet.

Fikk lov av mamma

Mamma Stacey Bilbrey var i utgangspunktet ikke så begeistret for sønnens planer, men godtok prosjektet da hun skjønte hvor målbevisst han var.

- Det er utrolig at en 7-åring kan være så motivert og holde fast ved målet så lenge, sier hun.

Alcatraz huset opprinnelig en spansk festning som ble amerikansk militærfengsel i 1859. Mellom 1933 og 1963 ble festningen brukt som fengsel for noen av USAs mest beryktede forbrytere, blant andre mafiasjefen Al Capone. Nå er det «rømningssikre» fengselsanlegget turistattraksjon og er utgangspunkt for det årlige Escape from Alcatraz-triatlonen.

Inspirert av 9-åring

I SIGET: Braxton Bilbrey midtfjords mellom Alcatraz og San Francisco i dag tidlig. Foto: AP/SCANPIX
I SIGET: Braxton Bilbrey midtfjords mellom Alcatraz og San Francisco i dag tidlig. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Braxton fikk ideen til stuntet da han leste en magasinartikkel om 9-årige Johnny Wilson, som fullførte svømmeturen i oktober i fjor. Tidligere har han fullført kortdistansetriatloner for ungdom.

- Han så så sterk ut, og klarte seg flott. Jeg er så stolt av ham, sier pappa Steve Bilbrey.

Braxtons neste mål er å svømme de 33,8 kilometerne over Den engelske kanal.

«RØMNINGSSIKKERT»: Alcatraz hadde rykte på seg for å være umulig å flykte fra. Det er ikke dokumentert at noen klarte det med livet i behold i løpet av de over 100 åra øya var fengsel.
LANGT: Det er 2250 meter mellom Alcatraz og San Francisco. Damen på bildet deltok ikke i dagens kryssing av distansen.
VEL FRAMME: De stolte foreldrene Stacey og Steve Bilbrey gir godgutten en varm velkomst på San Francisco-sida.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling