IT-pappaens oppdagelse:

7-åringer fikk fri volds- og pornotilgang på skolens iPad

IT-ekspert og småbarnspappa Christer Aas aksjonerer for nasjonal filtrering av internett på elevenes læringsbrett.

TIL STORTINGET: Christer Aas (i midten) får støtte fra politikerne etter at han som småbarnsfar og IT-ekspert avdekket at 3.-klassingenes læringsbrett på skolen var helt uten internettfilter, her flankert av KrF-erne Hans Fredrik Grøvan og Jorunn Gleditsch Lossius, som har fremmet forslag til løsning for Stortinget. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
TIL STORTINGET: Christer Aas (i midten) får støtte fra politikerne etter at han som småbarnsfar og IT-ekspert avdekket at 3.-klassingenes læringsbrett på skolen var helt uten internettfilter, her flankert av KrF-erne Hans Fredrik Grøvan og Jorunn Gleditsch Lossius, som har fremmet forslag til løsning for Stortinget. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå skal et KrF-forslag om innføring av filter på elevenes nettbrett og PC-er behandles i Stortinget i løpet av våren.

- Vi ville ikke tillatt skadelig innhold i lærebøker, da er det uholdbart hvis småskoleelever skal ha tilgang til det på nettbrett og PC, sier Jorunn Gleditsch Lossius i KrF.

Hun får følge av partikollega Hans Fredrik Grøvan:

- Dette er ikke tommelen ned for bruk av brett i skolen, tvert om. Vi ser at det er et kjempeviktig redskap. Men for tillitsforholdet mellom skole og hjem er det avgjørende at foreldre kan være trygge på at skolen verner elevene mot uønskede inntrykk, sier Grøvan.

Datter på sju år

Christer Aas (36) har mange års arbeidserfaring som IT-konsulent i offentlig og privat sektor. Etter at hans sju år gamle datter i høst fikk utdelt læringsbrett i 3. klasse, oppdaget Aas at småskoleelevene hadde fri tilgang til internett.

Småbarnspappaen understreker at han er positiv til både digital og tradisjonell læring. 36-åringen har jobbet som IT-konsulent i noen av Norges største bedrifter og prosjekter. Han er full av lovord om datterens skole.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer