Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

7 av 10 har hatt «lokkemann-prat» med barna sine

Barnebortføringsforsøkene gjør foreldre utrygge, ifølge ny måling.

FORSØKT KIDNAPPET: Her på Gan på Romerike ble ei jente overfalt og forsøkt kidnappet. Saken er en av flere de siste ukene. Foto: Jacques Hvistendahl
FORSØKT KIDNAPPET: Her på Gan på Romerike ble ei jente overfalt og forsøkt kidnappet. Saken er en av flere de siste ukene. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle forsøkene på barnebortføring den siste tiden har gjort foreldre mer utrygge, viser en ny meningsmåling. Nesten halvparten av de spurte henter og bringer barna i større grad nå enn før.

I undersøkelsen, som er gjort av av InFact for VG, svarer 47 prosent av de spurte at de henter og bringer i større grad enn tidligere.

Hele 73 prosent sier at de har tatt en «lokkemann-prat» med barna sine, mens 67 prosent sier de føler seg mer utrygge nå enn tidligere.

- Det er usikkerheten og tilfeldighetene som gjør at folk kjenner seg mer utrygge enn ellers. Disse historiene kunne ha skjedd hvem som helst, når som helst. Det gjør at frykten øker, sier seniorforsker Pravin Israel ved Akershus universitetssykehus.

Førsteamanuensis i barnepsykologi ved NTNU, Turid Suzanne Berg-Nielsen, viser til Sigrid-saken som alle foreldres mareritt og at den uroet mange tenåringsforeldre.

- Når vi nå i kjølvannet får flere bortføringsforsøk, er det en stadig påminnelse om den saken. Kanskje er det riktig at vi nå må passe bedre på barna våre. Det er ikke lenger sånn at vi alle bor i en liten bygd hvor alle kjenner hverandre. Vi kan ønske å vende tilbake til uskyldstidene, men kanskje vi må innse at den tiden er forbi, sier hun.

(NTB)