7 av 17 eksperter spår boligprisene opp i 2014

Å si hvilken vei høna sparker synes enklere enn å spå boligprisene for neste år. Men optimistene er like mange som pessimistene.

BOLIGPRISENE: Eiendomsmegler Anders Langtid spår oppgang i boligprisene i 2014. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
BOLIGPRISENE: Eiendomsmegler Anders Langtid spår oppgang i boligprisene i 2014. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Finansavisen): Ryktene om boligprisenes død synes overdrevet: Like mange i Finansavisens boligpanel spår oppgang som nedgang i 2014, skriver avisen i dag.

- Psykologien har snudd, konstaterer eiendomsinvestor Ivar Tollefsen enkelt, og spår samtidig en nedgang på tre prosent det kommende året.

Median er nullvekst En sammenstilling av 17 tips viser at mediantipset er null prisvekst til neste år, med nesten like mange positive som negative tips.

Med boligprisvekst menes gjennomsnittlig boligpris for 2014 sammenlignet med for 2013.

- Jeg aner ikke hvordan det vil gå, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank First Securities til avisen. Han lander likevel på minus 3-4 prosent, men sier utfallsrommet like gjerne kan strekke seg fra nullvekst til minus syv prosent.

- Usikkerheten er stor, men grunnen til at jeg har minus tre prosent for både 2014 og 2015 er for å indikere risiko på lang sikt og at jeg tror på en klar nedgang i realprisene.

Han mener at norske boligpriser er for høye i forhold til husleie, inntekt og de langsiktige byggekostnadene og knappheten på tomter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer