7 måneder gammel baby funnet død i glovarm bil i Texas

Gutten satt i bilen hele dagen, fordi faren hadde glemt å kjøre sønnen i barnehagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da faren til den 7 måneder gamle babyen i går morges skulle kjøre på jobb, glemte han at sønnen hans satt i baksetet.

I 15-tiden lokal tid var han ferdig med arbeidsdagen, og da han kom til bilen oppdaget han sønnen satt i bilen, skriver nyhetsbyrået AP. Babyen skulle egentlig ha vært i barnehagen.

Ifølge politisjefen i Texas, Anthony Burges, tok faren med sønnen sin til sykehuset, fordi babyen så ut til å ha vondt i brystet, skriver AP. Livet stod dessverre ikke til å redde.

40 grader

I Texas er det rundt 30 grader i skyggen, og det fører til at biler fort blir varmet opp. Da den 7 måneder gamle babyen ble funnet, var det trolig rundt 40 grader i bilen.

Dessverre er ikke denne historien unik. Bare i løpet av året har 27 barn død i biler i USA, fordi foreldrene lar dem sitte i varmen for lenge.

Janette Finnell, som driver en nasjonal sikkerhetsnettside om barn, sier til AP at mange foreldre gjør alt for å berge barnet når de finner dem i baksetet.

Hjalp ikke å kjøle ned

I starten av august døde to 15 måneder gamle tvillinger i en varm bil i delstaten Georgia. Da politiet ankom, satt foreldrene og dyppet barna i kaldt vann for å kjøle dem ned, men det hjalp ikke, så de døde.

- Temperaturen i en parkert bil på en dag det er rundt 32 grader, vil bli rundt 48 grader på 20 minutter, og 56 grader på en time, sier meteorolog Jan Null ved San Jose Stat University til AP.