7 millioner kroner for «heldig» mobilnummer

Kinesere punger ut for ettertraktede nummer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kinesisk mann har punget ut eventyrlige 9 millioner yuan, eller omkring 7 millioner kroner for et spesielt «heldig» mobilnummer, melder avisa the Shanghai Daily og nettavisa Channelnewsasia.com.

Nummeret, som inneholder tallene «135 8585 8585», har likelydende uttalelse på kinesisk som frasen «La meg bli rik, bli rik, bli rik, bli rik».

Den pengetørste kineseren, som forhåpentlig allerede er av det rike slaget, vant en budrunde i konkurranse med 70 andre budgivere på nettstedet EachNet.com.

Prisen er trolig den høyeste som noengang er nådd for et telefonnummer via nettaukson, opplyser EachNets PR-mann Tang Lei overfor the Shanghai Daily.

Tang legger imidlertid til at auksjonsnettsetdet ikke kan tvinge gjennom handelen eller utelukke at kjøper og selger reforhandler prisen noe i etterkant.

Skulle ikke handelen lykkes står det imidlertid minst 70 kinesere i kø for nummeret. Ifølge nettstedet har salget av «heldige» mobilnumre til kinesere tatt helt av, og nummer som anses for å være av det heldige slaget går for priser fra rundt hundre kroner til mangfoldige tusen.

GRÅDIGE: Berík dere, var Deng Xiaopings budskap til kineserne da han innførte kapitalisme underlagt kommunistisk partidiktatur. De tok ham på ordet.