Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

7 tilbud på utbygging av Fornebu

Ved fristens utløp tirsdag klokka 15 hadde Statsbygg mottatt i alt 7 tilbud på utvikling av et IT- og kunnskapssenter på Fornebu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til IT-Fornebu a.s., Nettverk Fornebu a.s. og Forskningsparken/ KLP Eiendom (Technoport), kom det inn anbud fra følgende fire:

Science & Technology Park Services Ltd., Irland

* Enterprise Holding Company, Sveits

* International Education Centre, Norge

* Verdens Fredsfond, Norge.

Næringsminister Lars Sponheim skal onsdag redegjøre for den videre behandlingen av tilbudene. Stortinget har imidlertid gitt regjeringen en meget kort tidsfrist. 1. juni skal Sponheim ha sitt forslag klart.

Normalt ville denne saken blitt avgjort av regjeringen, men næringsminister Sponheim er allerede på kollisjonskurs med Stortingets flertall.

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet har blant annet lagt fram et forslag som i realiteten flytter den videre behandlingen av saken til Stortinget.

Det vil nå bli etablert et tverrfaglig departementalt utvalg som skal levere en innstilling til regjeringen. Det får bare en drøy uke på seg før regjeringen må ha en vurdering på bordet.

Og i bakgrunnen venter Opseth, Hedstrøm & Co med en allerede forpliktende holdning til en av de sju anbyderne, nemlig Fred. Olsens IT-Fornebu.