Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

70 000 barn kidnappes hvert eneste år i Kina

Blir offer for verdens største menneskehandel-marked.

 LETER ENNÅ:  Syv år etter Xiao Chaohuas sønn ble kidnappet i 2007 utenfor butikken han driver, gir han ikke opp letingen. Her sitter han foran en vegg med plakater som etterlyser savnede barn. 70 000 barn kidnappes hvert år i Kina og blir offer for menneskehandel. Foto: Andy Wong / AP Photo
LETER ENNÅ: Syv år etter Xiao Chaohuas sønn ble kidnappet i 2007 utenfor butikken han driver, gir han ikke opp letingen. Her sitter han foran en vegg med plakater som etterlyser savnede barn. 70 000 barn kidnappes hvert år i Kina og blir offer for menneskehandel. Foto: Andy Wong / AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvert år blir 70 000 unge gutter og jenter kidnappet i Kina og ulovlig adoptert bort, tvunget i arbeid eller solgt som sexslaver.

De blir dermed offer for verdens største marked for menneskehandel. Det skriver nyhetsbyrået AP.

Det amerikanske utenriksdepartementet skriver i deres siste årlige rapport om menneskehandel, at Kina ikke møter minimumsstandardene for å eliminere menneskehandel.

Til sammenligning blir omtrent 100 barn kidnappet av fremmede hvert år i USA, skriver AP.

Opprettet spesialenhet På sin side har kinesiske myndigheter forsøkt å vise at de klarer å håndtere problemet blant annet ved å opprette en egen spesialenhet som jobber utelukkende mot menneskehandel.

Siden enheten ble opprettet i 2009 har den ifølge kinesiske statlige medier reddet over 54 000 barn og arrestert mer enn 11 000 bakmenn- og grupper.

Gjorde lovverket strengere I 2009 gjorde også kinesiske myndigheter lovverket strengere for brudd på menneskehandel-lovene.

Da skjøt også prisene for unge gutter og jenter i været. 32 000 amerikanske dollar koster det for en gutt, 10 000 dollar for en jente, sier en kilde AP har snakket med.

Men selv om både lovverket er blitt strengere, og en spesialenhet er blitt opprettet, ser det ikke ut til at tallet på kidnappede barn i Kina kommer til å gå ned med det første.

Da må det vanlige politiet også bidra i arbeidet i større grad enn de gjør i dag, mener foreldre til barn som er kidnappet som AP har snakket med.

Mistet sønnen Xiao Chaohuas fem år gamle sønn ble kidnappet i 2007 utenfor butikken driver. Sønnen var fem år gammel da han forsvant.

- Myndighetene vil ikke kringkaste dette. Gjør de det, eksponerer de et av Kinas største problemer - at barn forsvinner her, sier han.
Og på grunn av det, hjelper ikke politiet nok til, mener Xiao, som i likhet med flere AP har snakket med har måttet ta saken i egne hender.

- Hvis jeg stopper å lete, klarer jeg ikke gjøre noe fordi jeg bare kommer til å tenke på ham. Jeg har viet livet mitt til dette, sier Xiao.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media