- 70 000 møtte opp for å minne drept Putin-kritiker

Russiske etterforskere undersøker flere drapsmotiver.

SAMLET TUSENVIS: Den russiske opposisjonspolitikere Boris Nemtsov ble drept i Moskvas gater. I dag er så mange som 70 000 møtt opp til støtte for ham. Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev/NTB Scanpix
SAMLET TUSENVIS: Den russiske opposisjonspolitikere Boris Nemtsov ble drept i Moskvas gater. I dag er så mange som 70 000 møtt opp til støtte for ham. Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Mer enn 70 000 mennesker deltok søndag i minnemarsjen i Moskva for å hedre den drepte opposisjonspolitikeren Boris Nemtsov, anslo arrangørene.

Opposisjonen hadde opprinnelig planlagt en demonstrasjon mot den økonomiske krisen i Russland søndag. Men etter at Nemtsov ble skutt og drept i Moskva sentrum fredag kveld, ble arrangementet gjort om til en minnemarkering for ham.

Politiet anslår at over 16 000 mennesker deltok. Myndighetene i Moskva godkjente på forhånd markeringen, og at inntil 50000 personer kunne delta i den.

Marsjen startet 13.00, og de frammøtte krysset broen hvor politikeren ble skutt. Skutt i ryggen Den 55 år gamle tidligere visestatsministeren ble skutt i ryggen flere ganger sent fredag kveld da han krysset Bolsjoj Moskvoretskij-broen rett utenfor Kreml i Moskva. Broen er nå full av blomster, bilder og lys.

Myndighetene i Moskva har godkjent at opp til 50 000 kan delta i marsjen.

Nemtsovs allierte mener han ble drept på grunn av hans kritikk mot den russiske regjeringen. Selv sa opposisjonspolitikeren i et intervju for få uker siden at han fryktet for livet sitt på grunn av sin motstand mot president Vladimir Putin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.