70 100 kilo mistenkt spekepølse

Gilde mener myndighetene trenger internasjonal hjelp for å finne smittekilden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fra 1. desember i fjor til i dag er det solgt drøyt 70 tonn av de aktuelle spekepølseproduktene fra Gilde som nå er Matillsynets nye hovedspor i jakten på E.coli-kilden. Tidligere i dag kunne Mattilsynet fortelle at den mistenkte spekematen er laget ved Gildes anlegg i Sogndal.

- Internasjonal kompetanse

Konserndirektør Axel Krogvig i Gilde måtte i dag tåle at Folkehelseinstituttet og Mattilsynet reiste den tredje mistanken mot selskapet på tre og en halv uke - uten at smittekilden er funnet. Også spekemat-teorien har bakgrunn i intervjuer med de smittede barna og familiene deres. 

- Vi regner nå med at Mattilsynet og Folkehelseinstituttet knytter til seg all tilgjengelig kompetanse, også internasjonalt, i jobben for å finne smittekilden, sa Krogvig på en pressekonferanse i ettermiddag.

- Det skylder vi barna som er rammet og familiene deres. Men også forbrukerne som er bragt i usikkerhet og 5500 ansatte ved Gildes anlegg og 28000 Gilde-eiere, fortsatte Krogvig. Han nektet for at utspillet kunne tolkes som en kritikk av tilsynsmyndighetene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer