70 ansatte blir sagt opp i Maersk Drilling

70 personer mister jobben i Maersk Drilling Norge når riggen Reacher når den er ferdig med oppdraget sitt for BP i september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): Pressetalskvinne for det danske riggselskapet Helene Aagaard bekrefter overfor Stavanger Aftenbladet at av 130 personer som i dag jobber på Maersk Reacher, er det 70 ansatte som vil bli sagt opp. Andre omplasseres til andre prosjekter eller flytter med riggen ut.

I fjor ble to av selskapets rigger sendt ut av norsk sokkel. Én til dansk side og én i opplag i Frederikshavn. Og sommeren 2015 kom beskjeden om at Maersk måtte redusere bemanningen med 170 ansatte.

Foreningsleder i Maersk ansattes forening Frode Larsen sier at stemningen i bedriften er avventende, og at det fremdeles er usikkerhet blant de ansatte.

Maersk Drilling har i dag sju rigger igjen på norsk sokkel. De fleste er på kontrakt fram til 2018 eller 2019. Men foruten Maersk Reacher, vil også Maersk Inspirer stå uten kontrakt etter at riggen avslutter et oppdrag for Statoil i desember.

I den siste markedsoppdateringen sin, skriver selskapet at riggindustrien står overfor store utfordringer i tiden framover. Dette skyldes både investeringskutt som følge av lave oljepriser og en overkapasitet av rigger i markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer