70-åring satte svømme-rekord

Matt Damons onkel svømte over Den engelske kanal av veldedighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag morgen la 70 år gamle George Brunstad fra Connecticut i USA på svøm fra kysten av Dover i England. Like etter 00.00 GMT nådde han den franske byen Sangatte. Da hadde han brukt 15 timer og 59 minutter, sa Mike Oram i the Channel Swimming and Piloting Federation til AP. Nå er han den eldste som har svømt over Den engelske kanal. Den tidligere rekordinnehaveren var australske Bertram Cliffort på 67.

- Jeg trodde jeg kunne klare det, men det var ganske så ukomfortabelt. Jeg ønsket ikke å svømme over kanalen, bare å bryte rekorden, sa Brunstad, som i følge AP er onkelen til Hollywood-stjernen Matt Damon.

For å beskytte seg mot kulden hadde han smurt kroppen inn med en gelé-blanding av lanolin og olje. Han hadde godt vær og håndterlige strømmer på overfarten.

Den tidligere American Airlines-piloten har tidligere deltatt i flere svømme-konkurranser i åpent farvann, men aldri har distansen vært i nærheten av den sist svømte.

Brunstad har brukt svømmeturen som et verktøy for å samle inn mer enn 11 000 dollar (77 000 kroner) for å bygge et barnehjem, medisinsk senter og skoler for barn i den haitiske byen Hinche.

STJERNE-ONKEL:</B> Brunstad er den eldste som har svømt over Den engelske kanal. Amerikaneren med det norsk-klingende navnet skal være onkelen til Hollywood-skuespilleren Matt Damon.