Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

70-åringen ranet bank for å komme seg bort fra kona

Gjorde det meste galt/riktig. 

KANSAS-BANKROBBER/
KANSAS-BANKROBBER/ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 70 år gammel mann fra Kansas i USA har sagt seg skyldig i bankran.

Motivet bak ranet? Han bare måtte komme seg bort fra kona, ifølge BBC.

Etter han ble pågrepet fortalte 70-åringen at han heller dro i fengsel enn å bo hjemme, og mannen risikerer nå 20 år bak murene. Ifølge avisa Kansas City Star skal hans kone ha fulgt mannen til rettssalen tirsdag.

Det er ikke bare motivet bak ranet som er av den uvanlige sorten. Også ransmetoden skiller seg ut. 70-åringen dro til banken og ga en av de bankansatte en lapp hvor han krevde penger. På lappen advarte mannen også at han hadde med seg våpen .

De bankansatte hostet fram 3000 dollar, og kort tid etterpå pågrep politiet ransmannen.

Og her hadde ransmannen timet og tilrettelagt det aller mest for å sørge for at han ikke slapp unna lovens lange arm, og pågripelsen var neppe den vanskeligste i politihistorien. 70-åringen spaserte ut av banken, med ransbyttet på seg. Han satt seg ned på en benk og fortalte sikkerhetsvakten som gikk forbi at han var «fyren du leter etter».

For å være helt sikker på at han ikke skulle komme unna med ranet, og sikre at politiet var kjapt på stedet, hadde den 70 år gamle ransmannen også plukket seg ut en mål som politiet enkelt ville finne: Banken han ranet lå i samme gate som politistasjonen.

Ifølge politiet skal mannen ha kranglet med kona si like før han utførte kuppet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media