Ellevill historie fra USA:

70-åringen var lei av kona - robbet bank for å slippe unna

Lawrence ville heller bo i fengsel enn hjemme. 

ROBBA BANK: Lawrence Ripple var lei av kona, og kom på løsningen med å robbe en bank. Foto: Wyandotte County Detention Center / AP / NTB Scanpix.
ROBBA BANK: Lawrence Ripple var lei av kona, og kom på løsningen med å robbe en bank. Foto: Wyandotte County Detention Center / AP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): USA er landet hvor snåle krimhendelser dukker opp nesten ukentlig.

Nå er det historien om den 70 år gamle bankraneren Lawrence John Ripple som skaper overskrifter.

Han forteller nemlig at han robbet en bank i Kansas fordi han ønsket å slippe unna kona si.

Det skriver lokalavisa Kansas City Star, som først omtalte saken.

Han skal ha kranglet med sin hustru i forkant av ranet, og har i ettertid forklart politiet at han «ikke lenger ønsket å være i den situasjonen».

Ranet bank like ved politistasjon

Måten selve ranet ble utført på, kan tyde på at 70-åringen aldri egentlig hadde til hensikt å robbe banken.

For det første skjedde ranet i en bank som ligger i samme kvartal som det lokale politiet - noe som i seg selv må sies å være en dårlig ide for en raner som ønsker å slippe unna.

Leverte lapp

Selve ranet ble gjort ved at 70-åringen leverte en lapp til personen bak kassa, hvor det sto «Gi meg penger, jeg har et våpen».

Personen bak kassa adlød ordre, men da 70-åringen fikk pengene sine, satte han seg ganske enkelt ned på en stol i lokalet og ventet på politiet istedet for å stikke.

- Ripple skrev lappen med kravet foran sin hustru... og fortalte at han heller ville være i fengsel enn hjemme, skrev en FBI-agent i sin redegjørelse om saken.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer