70 arrestasjoner i Sharm el-Sheik

Intens jakt på gjerningsmennene i Egypt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Egyptiske sikkerhetsstyrker har arrestert 70 personer i forbindelse med bombene som rystet turistparadiset Sharm el-Sheik lørdag morgen.

Arrestasjonene ble gjort i Sharm el-Sheik og andre byer på den strategisk beliggende Sinai-halvøya som grenser til både Israel og Gaza-stripen, melder AP.

Lignende arrestasjoner ble også gjort i forbindelse med angrepene på de populære feriestedene Taba og Ras Shitan i okotber i fjor. Da ble 34 mennesker drept i en serie eksplosjoner.

- Vi ser nå på om det er noen sammenheng mellom bombeangrepene i Sharm el-Sheik og fjorårets angrep på Taba og Ras Shitan, sier den egyptiske innenriksminister, Habib El-Adli.

Mens egyptiske etterforskere jobber på spreng med å få kartlagt hvem som stod bak lørdagens eksplosjoner, velger flere og flere utenlandske turister å vende hjem.

Flere reiseoperatører har sendt ned ekstra fly for å hente sine kunder.

Frykt

Nå frykter egyptere som lever av turistnæringen i den populære turistbyen ved Røde havet for jobbene sine.

- Alt dreier seg om turister. Hvis ikke de kommer, har ikke vi arbeid, sier Mohammed Ahmed som jobber i kystvakttjenesten.

- Det er ikke bare min jobb som er utsatt her. Alle risikerer å miste levebrødet sitt.

Det dødeligste angrepet skjedde da en bil fullastet med 300 kilo sprengstoff kjørte ned barrikadene utenfor Ghazala Gardens Hotel. Eksplosjonen var så kraftig at taket og halve fasaden på hotellet ble revet bort.

Minst 30 personer skal ha blitt drept i dette angrepet.

Det er foreløpig uklart hvem som står bak selvmordsbombene som tok 88 liv. To grupper, Abdullah Azzam-brigaden og Egypts hellige krigere, har påtatt seg ansvaret, men dette er så langt ikke bekreftet av egyptiske styresmakter.

Ifølge BBC sitter over 16 000 mennesker i egyptiske fengsler, anklagd for å stå bak eller være tilknyttet terrororisme.

300 KG SPRENGSTOFF: 30 personer døde da en bil fullastet med eksplosiver kjørte inn i Gazala Gardens Hotel.