Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

70 års fengsel for drap på utvekslingselev i USA

En amerikansk huseier er dømt til 70 års fengsel for å ha skutt og drept en 17-årig tysk utvekslingselev som gikk inn i garasjen hans i Montana i USA.

DØMT: Amerikanske Markus Kaarma er dømt til 70 års fengsel for drapet på en tysk utvekslingselev (17). Foto: AP Photo/The Missoulian, Kurt Wilson
DØMT: Amerikanske Markus Kaarma er dømt til 70 års fengsel for drapet på en tysk utvekslingselev (17). Foto: AP Photo/The Missoulian, Kurt Wilson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Markus Kaarma (30) ble i desember kjent skyldig i drapet på Diren Dede (17) fra Hamburg i en rettssak som har satt amerikanske nødvergelover på prøve.

I delstaten Montana er det lov å skyte noen som tvinger seg inn i andres hjem - dersom det skjer i selvforsvar.

Kaarma innrømmet at han skjøt den tyske utvekslingseleven i april i fjor, men han hevder han handlet i selvforsvar. Dommeren slo på sin side fast at 30-åringen var «på jakt», fordi han på forhånd hadde satt opp sensorer i garasjen for å fakke innbruddstjuver.

- Du dreper ikke for å beskytte familien din. Du er sint på verden, sa dommer Ed McLean til 30-åringen da straffeutmålingen ble opplest torsdag.

17-åringen gikk tur gjennom nabolaget sammen en annen utvekslingselev da tyskeren bestemte seg for å ta en titt i Kaarmas garasje, tilsynelatende på jakt etter alkohol. Da alarmen gikk, tok huseieren rifla si, gikk han ut i garasjen og skjøt flere skudd ut i mørket.

Juryen i saken konkluderte med at 30-åringen var skyldig i forsettlig drap etter at det kom fram i retten at Kaarma og kjæresten hans hadde latt garasjen stå åpen med vilje for å ta inntrengere på fersken.

(NTB)

Hele Norges coronakart