70 års fengsel for drap på utvekslingselev i USA

En amerikansk huseier er dømt til 70 års fengsel for å ha skutt og drept en 17-årig tysk utvekslingselev som gikk inn i garasjen hans i Montana i USA.

DØMT: Amerikanske Markus Kaarma er dømt til 70 års fengsel for drapet på en tysk utvekslingselev (17). Foto: AP Photo/The Missoulian, Kurt Wilson
DØMT: Amerikanske Markus Kaarma er dømt til 70 års fengsel for drapet på en tysk utvekslingselev (17). Foto: AP Photo/The Missoulian, Kurt Wilson Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Markus Kaarma (30) ble i desember kjent skyldig i drapet på Diren Dede (17) fra Hamburg i en rettssak som har satt amerikanske nødvergelover på prøve.

I delstaten Montana er det lov å skyte noen som tvinger seg inn i andres hjem - dersom det skjer i selvforsvar.

Kaarma innrømmet at han skjøt den tyske utvekslingseleven i april i fjor, men han hevder han handlet i selvforsvar. Dommeren slo på sin side fast at 30-åringen var «på jakt», fordi han på forhånd hadde satt opp sensorer i garasjen for å fakke innbruddstjuver.

- Du dreper ikke for å beskytte familien din. Du er sint på verden, sa dommer Ed McLean til 30-åringen da straffeutmålingen ble opplest torsdag.

17-åringen gikk tur gjennom nabolaget sammen en annen utvekslingselev da tyskeren bestemte seg for å ta en titt i Kaarmas garasje, tilsynelatende på jakt etter alkohol. Da alarmen gikk, tok huseieren rifla si, gikk han ut i garasjen og skjøt flere skudd ut i mørket.

Juryen i saken konkluderte med at 30-åringen var skyldig i forsettlig drap etter at det kom fram i retten at Kaarma og kjæresten hans hadde latt garasjen stå åpen med vilje for å ta inntrengere på fersken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer