70-årsmarkering i Auschwitz: Putin ikke invitert

Vladimir Putin er ikke velkommen til feiringen av 70-årsdagen for frigjøringen av Auschwitz.

FOR 10 ÅR SIDEN var president Vladimir Putin midtpunkt under 60-årsmarkeringen for frigjøringen av Auschwitz.  Her tenner han et lys for fascismens ofre.  I år ser polakkene helst at han holder seg unna - på 70-årsdagen den 27 januar. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters
FOR 10 ÅR SIDEN var president Vladimir Putin midtpunkt under 60-årsmarkeringen for frigjøringen av Auschwitz. Her tenner han et lys for fascismens ofre. I år ser polakkene helst at han holder seg unna - på 70-årsdagen den 27 januar. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Etter aggresjonene overfor Ukraina, står ikke et jubelbesøk fra den russiske statslederen på den polske regjeringens ønskeliste. Åpne — eller dårlig skjulte — trusler mot Polen har revet opp gamle sår. 

For 10 år siden var alt ennå fryd og gammen, da 12 statsoverhoder og 30 utenlandske delegasjoner møtte fram til en verdig markering av 60-årsjubileet. Visepresident Dick Cheney var der — og Vladimir Putin opptrådte som velkommen representant for dem som befridde dødsleiren.

600 000 sovjetiske ofre Rundt 1,1 millioner mennesker ble myrdet i Auschwitz.  En million av dem var jøder fra hele Europa — deriblant over 700 norske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer