70 cm snø venter lørdag

Sørlendingene får mest. Østlandet får 20 cm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk været der du bor her

• Sjekk de siste veimeldingene for ditt fylke her

(Dagbladet.no): Varmest på Svalbard, kaldest i Gudbrandsdalen og mest snø på Sørlandet.

Det eneste vinternormale er snøkaoset på Sørlandet. Til helgen bør brøytebilsjåførene være klar til å jobbe og trailersjåførene finne fram kjettingene.

- Lørdag kommer det store nedbørsmengder på Sørlandet. Det ligger an til 70 millimeter, og hvis alt kommer som snø, blir det 70 centimeter snø. Temperaturutsiktene tyder på det, og det kommer mest i Aust-Agder og deler av Telemark. Kombinasjonen av terreng og vindretning avgjør mengden, sier vakthavende meteorolog Jan-Erik Johnsen ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.no.

I Oslo-området og andre deler av Østlandet kan folk forberede seg på 20 centimeter snø.

Her kan du sjekke værvarselet der du bor.

Sist vinter kom snøkaoset på Sørlandet i slutten av februar. Da skapte tørrsnø og kraftig vind store trafikkproblemer. Nå blir det våtere snø, men den flytter ikke på seg selv i løpet av helgen.

 SØRLANDSMINNER:  Slik så det ut langs E18 ved Kristiansand i slutten av februar i fjor. Til helgen åpner himmelens sluser seg igjen i sør. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix.
SØRLANDSMINNER: Slik så det ut langs E18 ved Kristiansand i slutten av februar i fjor. Til helgen åpner himmelens sluser seg igjen i sør. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix. Vis mer

Smelter fra mandag

- Lørdag blir den store nedbørsdagen, men det ser ut til å komme noe søndag også. Fra mandag blir det en mildere værtype, og dermed ser det ikke ut til at snøen blir liggende lenge, sier Johnsen.

Han regner med at de største snømengdene kommer litt inn i landet fra kysten, langs traseen til Sørlandsbanen.

Her finner du det foreløpige langtidsvarselet fra Meteorologisk institutt.

70 CM SNØ: Lørdag kan det komme 70 centimeter snø de mest nedbørrike stedene på Sørlandet, varsler vakthavende meteorolog Jan-Erik Johnsen.
KRISTIANSAND FEBRUAR 2007: Til helgen er det lurt å finne fram skuffer og spader på Sørlandet igjen.